Η Γερμανία διαφωνεί με την πολιτική της Μέρκελ

Αυξάνονται (!) οι επικριτές της

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν η Μέρκελ και οι εταίροι της στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι οποίοι συναντήθηκαν χθες προκειμένου να θέσουν στο τραπέζι του διαλόγου όλα όσα αφορούν την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στη χώρα.

Η διάσταση απόψεων αναβάλλει τις όποιες αποφάσεις αναμενόταν (;) να ληφθούν, κι ως εκ τούτου ο Ζάιμπερτ, από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, δήλωνε ότι θα γίνει νέα τριμερής συνάντηση των Μέρκελ, Γκάμπριελ και Ζέεχοφερ την Πέμπτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γκάμπριελ αποχώρησε από τη συνάντηση της Κυριακής και στο τραπέζι των διαβουλεύσεων απέμειναν η Μέρκελ, ο Ζέεχοφερ και ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών Κάουντερ.

Ο Ζέεχοφερ

Εντός της κυβέρνησης ηχηρότερος επικριτής των πολιτικών επιλογών της καγκελαρίου ως προς το Προσφυγικό δεν είναι άλλος, βέβαια, από τον Ζέεχοφερ, τον ηγέτη των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), του «αδελφού κόμματος» δηλαδή των Χριστιανοδημοκρατών από τη Βαυαρία. Τις τελευταίες ημέρες το CSU ζητεί αυστηρότερα μέτρα για την παροχή ασύλου.

Την εικόνα της διαβρωτικής επίπτωσης που είναι πολύ πιθανό πια να έχει η προσφυγική κρίση στο γερμανικό πολιτικό σκηνικό αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε χθες. Σύμφωνα, λοιπόν, με μέτρηση που πραγματοποίησε η Emnid για λογαριασμό της «Bild», ενισχυμένο από όσα συμβαίνουν στη χώρα το τελευταίο διάστημα βγαίνει το ξενοφοβικό AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία), που συγκεντρώνει ένα ιδιαιτέρως ανεβασμένο ποσοστό προτιμήσεων της τάξης του 8% από τους πολίτες της χώρας. Την ίδια στιγμή νέα πτώση σημειώνει η δημοφιλία της Μέρκελ, που κινείται πλέον στο 45%.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα