ΟΓΑ: Την Πέμπτη τα οικογενειακά επιδόματα

Την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου, θα γίνει η καταβολή της γ’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων από τον ΟΓΑ. Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων Οικογενειών θα χορηγηθεί σε όσους δικαιούχους πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος, αλλά ταυτόχρονα έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση (Α21), μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2015. Στο πλαίσιο αυτό, η γ’ δόση των οικογενειακών επιδομάτων αφορά 643.290 δικαιούχους, με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται σε 223.481.455 ευρώ.

Ο ΟΓΑ διευκρινίζει ότι, εάν υπάρξουν περιπτώσεις δικαιούχοι να έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα το έντυπο Α21, αλλά να μην τους έχει καταβληθεί το οικογενειακό επίδομα που δικαιούνται, τότε θα πρέπει να ελέγξουν με ηλεκτρονικό τρόπο τον λόγο της μη πληρωμής τους. 

Ειδικότερα, θα πρέπει να μπουν στο site του οργανισμού (www.oga.gr) και να ενημερωθούν μέσω της ειδικής εφαρμογής «Πληροφορίες οικογενειακών επιδομάτων» για τον λόγο που δεν τους καταβλήθηκε το επίδομα που περίμεναν, όπως επίσης και για τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν. Σε αυτές τις πολύ ειδικές περιπτώσεις η καταβολή των οφειλομένων θα γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του οργανισμού (κεντρική υπηρεσία ή αρμόδιο υποκατάστημα), μόλις κατατεθούν και ελεγχθούν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων θα γίνει με δεκαπενθήμερη καθυστέρηση, αφού έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τις 20 Οκτωβρίου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα