Νέοι «τεμενάδες» της Ευρωπαϊκής Ενωσης στον σουλτάνο Ερντογάν!

Μόλις μία ημέρα μετά την ανάδειξη του Ερντογάν σε «σουλτάνο» της Τουρκίας ο Ελμαρ Μπροκ, πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκτίμησε ότι η Ευρώπη εξαρτάται από την καλή θέληση του Τούρκου προέδρου για την επίλυση της προσφυγικής κρίσης.

«Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση χωρίς την Τουρκία. Και γι’ αυτό τώρα ο (Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν έχει το πάνω χέρι. Ούτως ή άλλως θα πρέπει να συνομιλήσουμε με αυτόν, αν πρόκειται να ανακοπεί αυτό το προσφυγικό κύμα. Πολλά θα εξαρτηθούν τώρα από την καλή θέληση του Ερντογάν» δήλωσε ο Γερμανός ευρωβουλευτής.

Στο πλαίσιο του σχολιασμού των αποτελεσμάτων των τουρκικών εκλογών, ο Μπροκ επεσήμανε: «Ο Ερντογάν κατάφερε να επιβάλει το σύνθημα “εγώ ή το χάος”. Και οι ψηφοφόροι επέλεξαν προφανώς τη σταθερότητα». Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να υπογραμμίσει πως η Τουρκία απομακρύνεται από τις αξίες ενός κράτους δικαίου. Γι’ αυτό και θα πρέπει να υιοθετήσει συνταγματικές αλλαγές, αν επιθυμεί να βελτιώσει τη σχέση της με την Ευρώπη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα