Ξεκίνησε στην Ελβετία η δίκη του Ε. Φαλτσιανί

Ερήμην του, κεκλεισμένων των θυρών. Η δίκη του Ερβέ Φαλτσιανί, πρώην τεχνικού Πληροφορικής της τράπεζας HSBC της Ελβετίας, άρχισε χθες στην Μπελιντζόνα, στο νότιο καντόνι Τιτσίνο, ενώπιον του ομοσπονδιακού ποινικού δικαστηρίου (TPF). Δίχως όμως τον ίδιο τον «ένοχο εργαζόμενο», ο οποίος κατηγορείται για οικονομική κατασκοπία, κλοπή στοιχείων και παραβίαση του εμπορικού και του τραπεζικού απορρήτου από την ελβετική Δικαιοσύνη.

Ο γαλλοϊταλός πολίτης, ο οποίος εγκατέλειψε την Ελβετία τον Δεκέμβριο του 2008, συνελήφθη στην Ισπανία το 2012 και, αφού αφέθηκε ελεύθερος, βρήκε καταφύγιο στη Γαλλία, δήλωσε για άλλη μια φορά ότι δεν θα επιστρέψει στην Ελβετία για τη δίκη του, καθώς οι όροι μιας «δίκαιης δίκης» δεν πληρούνται.

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε και οι πρώτοι μάρτυρες ήδη καταθέτουν. Πρόκειται για αστυνομικούς που διενήργησαν την έρευνα σε βάρος του πρώην εργαζομένου της τράπεζας και εργαζομένων της HSBC στη Γενεύη. Μετά την εξέταση των μαρτύρων, η δίκη θα συνεχιστεί με την αγόρευση του εισαγγελέα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα