Βαρουφάκης: Θα ήθελα να γίνω… Καγκελάριος της Γερμανίας

Ο Γιάνης Βαρουφάκης βρέθηκε σε συνέδριο των Financial Times και όταν κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση ποια θέση στην Ευρώπη θα επέλεγε, απάντησε εκείνη του Καγκελαρίου της Γερμανίας. “Θα ήθελα να είμαι Καγκελάριος της Γερμανίας φυσικά, αν και θα έπρεπε να φρεσκάρω τα γερμανικά μου”.

Ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε πως αν αναλάμβανε το πιο νευραλγικό πόστο στην Ευρώπη, θα έβαζε σε εφαρμογή ένα σχέδιο τεσσάρων σημείων με το οποίο θα ενίσχυε την οικονομία τη ευρωζώνης. Ένα από αυτά θα αφορούσε ένα ταμείο φτώχειας χρηματοδοτούμενο από την ΕΚΤ και επιπλέον, θα ενεργοποιούσε την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ώστε να επιταχύνει τις επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια.

Ο Έλληνας οικονομολόγος βρέθηκε σε ιδιαίτερα κέφια και μίλησε για διάφορα θέματα της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, αποκαλώντας το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ “ένα επινόημα της συλλογικής μας φαντασίας”, ενώ αναφέρθηκε και στο βρετανικό δημοψήφισμα. Όπως είπε, θα έμπαινε στον πειρασμό να ψηφίσει υπέρ του Brexit, αλλά δεν θα το κάνει. Για το θέμα πάντως σημείωσε πως ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου δεν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα αν επιμείνει να επικεντρώνει τις διαπραγματεύσεις μόνο στη Γερμανία.

“Πιστεύω σε μια καμπάνια πολιτικής ανυπακοής, αλλά μέσα στα πλαίσια της ΕΕ” είπε για το θέμα της αλλαγής στην Ευρώπη. “Νομίζω πως ο Ρέντσι θέλει να κάνει ακριβώς αυτό. Ο Κάμερον θα αποτύχει αν δεν βρει ένα μεγάλο σύμμαχο” συμπλήρωσε.

Πηγή: businessinsider

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα