Λέσβος: Αλλο ένα ναυάγιο με πέντε νεκρούς

Ακόμα μία τραγωδία, με πέντε νεκρούς πρόσφυγες, σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης ανοιχτά της Σκάλας Συκαμνίας, στη Λέσβο. Νορβηγικό σκάφος της Frontex, που περιπολούσε στη θαλάσσια περιοχή, εντόπισε φουσκωτή βάρκα με τουλάχιστον 60 επιβαίνοντες, οι οποίοι δήλωσαν ότι οχτώ άτομα που ήταν μαζί τους είχαν πέσει στη θάλασσα, καθώς η βάρκα είχε γεμίσει νερά.

Αρχικά εντοπίστηκαν οι σοροί τριών ατόμων, ενός μικρού παιδιού και δύο αντρών, ενώ διασώθηκαν δύο γυναίκες. Λίγη ώρα αργότερα στην περιοχή έσπευσε πλωτό σκάφος του Λιμενικού, που εντόπισε ακόμη έναν άντρα ναυαγό να κρατά στην αγκαλιά του τα δύο παιδιά του. Τα σωστικά συνεργεία περισυνέλεξαν τους ναυαγούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μολύβου. Δυστυχώς, όπως διαπιστώθηκε, τα δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ήταν νεκρά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των προσφύγων, η βάρκα ξεκίνησε από τα παράλια της Τουρκίας και προτού φτάσει στις ακτές της Λέσβου παρουσίασε εισροή υδάτων, ενώ η μηχανή ήταν χαλασμένη.


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα