Ανώνυμο τηλεφώνημα μετά την επίθεση

Τι ισχυρίζεται στην κατάθεσή του ο Γ. Κουμουτσάκος για τις γροθιές που δέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης

Από τον
Πέτρο Κουσουλό

Από ένα ανώνυμο -άρα αναξιόπιστο- τηλεφώνημα (το οποίο δέχτηκε το βράδυ της Πέμπτης στο πολιτικό γραφείο του) ο Γιώργος Κουμουτσάκος «ενέπλεξε» τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη στα επεισόδια που είχαν γίνει εις βάρος του το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο συλλαλητήριο των Ποντίων.

Στην κατάθεσή του, που δημοσιεύει η «δημοκρατία», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται (γενικώς και αορίστως) σε μια άγνωστη γυναίκα, η οποία τον πληροφόρησε τηλεφωνικά ότι πίσω από την επίθεση που δέχθηκε βρίσκεται ο Κασιδιάρης. Επιπλέον, στην κατάθεσή του ο πρώην διπλωμάτης επισημαίνει ότι ανάμεσα στο πλήθος που τον προπηλάκισε κατόρθωσε να διακρίνει και τον έτερο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγο, ο οποίος μόλις τον είδε κατέβασε το βλέμμα.

Στην ίδια κατάθεση, η οποία δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 6ης Νοεμβρίου και αποτελεί μέρος της δικογραφίας, ο ξυλοκοπηθείς βουλευτής αναγνώρισε έξι συνολικά πρόσωπα ως πρωταγωνιστές της επίθεσης που δέχθηκε. Ανάμεσά τους και τον 24χρονο Β.Λ., μέλος της Παμποντιακής Νεολαίας, ο οποίος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στα πλαίσια του Αυτοφώρου. Από το υλικό της δικογραφίας, πάντως, αλλά και την κατάθεση του ίδιου του βουλευτή προκύπτει το συμπέρασμα ότι ο νεαρός άνδρας περισσότερο προσπάθησε να τον προστατεύσει (!!!) παρά το ότι ήταν μέλος της ομάδας που του επιτέθηκε.

Καταθέτει χαρακτηριστικά ο Γ. Κουμουτσάκος: «…Φαίνεται ένας άνδρας κοντοκουρεμένος, ο οποίος έχει περάσει το αριστερό χέρι πάνω από τον ώμο μου και φαίνεται να προσπαθεί να με προστατεύσει, ωστόσο το γεγονός ότι αργότερα σηκώνει το δεξί του χέρι, σαν να προβαίνει σε κάποιο σύνθημα, μου προκαλεί περιέργεια και θεωρώ ότι πρέπει να διερευνηθεί από την Αστυνομία…»

Από την άλλη πλευρά, και στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. το μοναδικό «ενοχοποιητικό» στοιχείο είναι ένα βίντεο που τον δείχνει να αγκαλιάζει τον βουλευτή από τον λαιμό και να τον απομακρύνει, σηκώνοντας σε κάποια στιγμή το δεξί χέρι του.
Από την πλευρά του, ο 24χρονος υποστήριξε ότι το έκανε προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα.

Στην κατάθεσή του ο Γ. Κουμουτσάκος επισημαίνει ότι λίγες ώρες μετά το επεισόδιο του Συντάγματος δέχτηκε (στο πολιτικό γραφείο του) ανώνυμο τηλεφώνημα, στο οποίο «γυναικεία φωνή ανέφερε ότι την ομάδα των ανθρώπων που συμμετείχαν στα ανωτέρω ενεθάρυννε και καθοδηγούσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης, ο οποίος λίγο αργότερα αναφώνησε τη λέξη “ΛΥΣΙΣ”, ώστε να διαλυθεί η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων».

Παράλληλα, κατέθεσε ότι λίγο πριν από την επίθεση κατόρθωσε να δει στο συγκεκριμένο πλήθος που τον προπηλάκιζε και τον έβριζε και τον βουλευτή Γρέγο, «ο οποίος μόλις συνειδητοποίησε ότι τον είχα δει κατέβασε το κεφάλι προσπαθώντας εμφανώς να αποφύγει την από εμένα αναγνώρισή του».

Στο μεταξύ οι Αρχές εξακολουθούν να αναζητούν τέσσερις φερόμενους ως δράστες του επεισοδίου. Πρόκειται για δύο 22χρονους άνδρες, μια 27χρονη κοπέλα και έναν κάτοικο Αχαρνών, για τον οποίο δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία.

Δίωξη στον 24χρονο που τα αρνείται όλα

Στις 19 Νοεμβρίου θα δικαστεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο 24χρονος που συνελήφθη για δύο πλημμελήματα, τα οποία αφορούν τη στάση που τήρησε κατά την επίθεση σε βάρος του βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου. Ο 24χρονος αρνείται τις κατηγορίες και επαναλαμβάνει διαρκώς ότι προσπάθησε να προστατεύσει τον Γιώργο Κουμουτσάκο με το «κεφαλοκλείδωμα» που του έκανε και πως δεν έχει καμία σχέση με τους δράστες του ξυλοδαρμού του βουλευτή. Σύμφωνα με τους οικείους του, μάλιστα, φέρει και ο ίδιος τραύματα στο κεφάλι.

Αντίθετα, η Αστυνομία εκτιμά ότι ο 24χρονος συμμετείχε σε οργανωμένο σχέδιο επίθεσης σε βάρος του βουλευτή και αυτό διότι όταν ο νεαρός πιάνει τον Γιώργο Κουμουτσάκο, δεν τον οδηγεί προς τους άνδρες της Αστυνομίας αλλά προς το πλήθος των διαδηλωτών, με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση από τον κόσμο.

Το Σάββατο, όταν ο 24χρονος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες μέλη Ποντιακών Σωματείων προκειμένου να εκφράσουν τη στήριξή τους στον νεαρό.

Για προβοκάτσια μιλούν οι Πόντιοι

«Προβοκάτσια» κατά του αγώνα της χαρακτηρίζει την επίθεση εις βάρος του Γ. Κουμουτσάκου η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος. Σε ανακοίνωσή της καταδικάζει τη βία και τονίζει ότι συνελήφθη ως υπαίτιος νεολαίος του ποντιακού χώρου, ο οποίος παρενέβη για να προστατέψει τον κ. Κουμουτσάκο.

«Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος καταδικάζει κάθε μορφή βίας από όποιον χώρο και να προέρχεται. Δεν μας επιτρέπεται, ενώ διεκδικούμε την αναγνώριση της γενοκτονίας, ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας, να επιτρέπουμε τέτοιες πράξεις. Στηριζόμαστε στο δίκιο και στον ανθρωπισμό. Η βία δεν χωρά στις διεκδικήσεις μας. Αποκλείεται άνθρωπος από τον οργανωμένο ποντιακό χώρο να προβεί στις καταδικαστέες πράξεις βίας προς το πρόσωπο του κ. Κουμουτσάκου, τις οποίες πλήρως αποδοκιμάζουμε και καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή» επισημαίνει στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σημειώνει ότι «το συμβάν αυτό αποτελεί ξεκάθαρη προβοκάτσια ενάντια στα δίκαια αιτήματά μας για τα οποία δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε». Στέλνει, ακόμα, μήνυμα ότι η ομοσπονδία στέκεται στο πλευρό του 24χρονου.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα