ΝΔ: ”Ναι” των τεσσάρων για εθνική συνδιάσκεψη!

Συμφώνησαν να παρουσιάσουν τις θέσεις τους  με αιχμές εκατέρωθεν για την πατρότητα της πρωτοβουλίας

Ρεπορτάζ
Φίλιππος Πανταζής

Στην πραγματοποίηση μιας προεκλογικής συνδιάσκεψης -πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα- δείχνουν να καταλήγουν οι τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί της Ν.Δ., ύστερα από το ναυάγιο της πρότασης διεξαγωγής μεταξύ τους debate.

Το θέμα είχε τεθεί επί τάπητος και τις προηγούμενες μέρες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απόφαση και επανήλθε χθες με πρωτοβουλία του Απόστολου Τζιτζικώστα. Σε επιστολή του προς τον γραμματέα της Π.Ε. Ανδρέα Παπαμιμίκο, που κοινοποίησε ταυτόχρονα στους τρεις συνυποψηφίους του, ο κ. Τζιτζικώστας τού ζητά να επιληφθεί για τη διοργάνωση συνδιάσκεψης την επόμενη Τετάρτη 18 Νοεμβρίου. Υπενθύμισε δε ότι ο ίδιος είχε ζητήσει από την έναρξη της προεκλογικής κούρσας τη διεξαγωγή πέντε θεματικών συνδιασκέψεων, που εκτιμά ότι μπορούν πλέον να ενσωματωθούν στο πλαίσιο της κεντρικής.

Θετικά απάντησε, με δήλωσή του, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος υπενθύμισε ότι είχε προτείνει τη διεξαγωγή δύο συνδιασκέψεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες, «με βάση το καταστατικό, μετέχουν οι νομαρχιακές συνελεύσεις και τα κομματικά στελέχη. Εστω και με καθυστέρηση, χαίρομαι που ένας εκ των υποψηφίων αποδέχεται μέρος της πρότασής μας» σημείωσε. Υπέρ της πραγματοποίησης της συνδιάσκεψης τάσσεται και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεργάτες του οποίου υπογραμμίζουν τη σταθερή θέση του για την αναγκαιότητα διεξαγωγής δημόσιου διαλόγου.

Ομως, ζητούν αφενός ο συγκεκριμένος διάλογος να είναι ανοιχτός στα ΜΜΕ και αφετέρου να γίνει κάποια άλλη ημέρα, διότι στις 18 Νοεμβρίου ο κ. Μητσοτάκης έχει προγραμματίσει την κεντρική εκδήλωσή του στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνος εμφανίστηκε και ο Αδωνις Γεωργιάδης κατά τη χθεσινή ομιλία του στον Πειραιά. Τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή όχι μόνο επέμενε από την αρχή στο αίτημα για δημόσιο διάλογο, αλλά είχε ζητήσει τη διεξαγωγή του και με επιστολές προς τον γραμματέα της Ν.Δ. και προς τους άλλους τρεις υποψηφίους.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα