Πέρασαν κολυμπώντας δύο αδελφές!

Οι κοπέλες από τη Συρία, που σώθηκαν από ναυάγιο (προς τη Λέσβο), ονειρεύονται σήμερα τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η ζωή τους μοιάζει να ξεπηδά μέσα από το σελιλόιντ, καθώς η περιπέτεια που έζησαν στα νερά του Αιγαίου το περασμένο καλοκαίρι και το μονοπάτι της προσφυγιάς που βάδισαν αμέσως μόλις πάτησαν το πόδι τους στην Ελλάδα κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελέσουν σενάριο κινηματογραφικής παραγωγής.

Ο λόγος για την 20χρονη Σάρα Μαρντινί και τη 17χρονη αδελφή της Γίσρα, δύο κορίτσια από τη Συρία που χρειάστηκε να κολυμπήσουν στα νερά του Αιγαίου για τρεις ολόκληρες ώρες ώσπου να προσεγγίσουν τις ακτές της Λέσβου τον περασμένο Αύγουστο, όταν η βάρκα με την οποία ταξίδευαν από την Τουρκία μαζί με 20 ομοεθνείς τους άρχισε να μπάζει νερά. «Δεν φοβόμουν ότι θα πεθάνω γιατί ήξερα πως, ό,τι και να γίνει, εγώ μπορούσα να κολυμπήσω ως το νησί» δηλώνει σήμερα η Σάρα, η οποία κατάφερε τελικά να φτάσει στη Γερμανία, ενώ συνεχίζει εξηγώντας ότι «στη Συρία είχα δουλέψει ως ναυαγοσώστρια σε πισίνα».

Οι δύο αδελφές σήμερα κάνουν πρωταθλητισμό στον υγρό στίβο ζώντας πια στη νέα τους πατρίδα, καθώς διήνυσαν από τη Συρία ως τη Γερμανία απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων με κάθε μεταφορικό μέσο. Οσο για το μέλλον; «Μπορεί όταν μάθω γερμανικά να πάω σχολείο γιατί θέλω να γίνω πιλότος» λέει τώρα η Γίσρα, που τα αθλητικά της όνειρα στοχεύουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Σάρα, ως μεγαλύτερη, έχει αναλάβει να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες για να φέρει και την υπόλοιπη οικογένεια στο Βερολίνο. «Εχω την αίσθηση ότι έχω φέρει μια ισορροπία στη ζωή μου» λέει η ίδια ανακουφισμένη.

«Θέλουμε να έχουμε μέλλον. Θέλω να πάω στο κολέγιο, να γίνω διεθνώς αναγνωρισμένη κολυμβήτρια κι η αδερφή μου το ίδιο. Αλλά, αν μέναμε στη Συρία, δεν θα καταφέρναμε τίποτα από αυτά» εξομολογείται.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα