Στα άκρα η κόντρα με τον Πανούση!

Μήνυση «κατά αγνώστων» από Παρασκευόπουλο και Τόσκα! Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην υπουργός

Ρεπορτάζ
Βάσω Παλαιού

Στην αντεπίθεση πέρασαν χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Μιχάλης Καλογήρου, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για διαρροή απόρρητων εγγράφων σχετικά με τους διαλόγους που δημοσιοποιήθηκαν και φέρεται ότι προσκόμισε στη Δικαιοσύνη τη Δευτέρα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Οι τρεις τους επισκέφθηκαν χθες το πρωί την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη και κατέθεσαν τη μηνυτήρια αναφορά, «φωτογραφίζοντας» τόσο τον κ. Πανούση όσο και τα ΜΜΕ που έχουν δημοσιοποιήσει διαλόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται με όλα τα αδικήματα στα οποία μπορεί να υπαχθεί η δημοσιοποίηση εγγράφων που είναι απόρρητα. Σε αυτές τις κατηγορίες περιλαμβάνονται η διαρροή απόρρητων εγγράφων, η παραβίαση μυστικών της υπηρεσίας και η υπεξαγωγή εγγράφων. Σύμφωνα με τους δύο υπουργούς, δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν τα έγγραφα αυτά είναι γνήσια.

Συνομιλίες

Η μηνυτήρια αναφορά αναμένεται να συσχετιστεί με τις καταγγελίες του κ. Πανούση σχετικά με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συνομιλούν με φυλακισμένα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων και απειλούν τη ζωή του. Κομβικό σημείο για την έρευνα θα αποτελέσει το αν οι επίμαχες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες είναι υλικό το οποίο έχει καταγραφεί νόμιμα ή παράνομα.

Ηδη, το μέλος της Πολιτικής Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λάμπρου, ο οποίος φέρεται ότι είναι ένας εκ των συνομιλητών, αμφισβητεί με δημόσιες τοποθετήσεις του την ύπαρξη των επίμαχων διαλόγων.

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο υπουργοί, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συνομίλησαν με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το περιεχόμενο των διαλόγων, αλλά ζητούν να διερευνηθεί υπόθεση προς κάθε κατεύθυνση. Ο κ. Παρασκευόπουλος έκανε, μάλιστα, λόγο για ένα φαινόμενο (σ.σ.: η δημοσίευση των διαλόγων) το οποίο δημιουργεί ανασφάλεια στην έννομη τάξη και πρέπει να διερευνηθεί.

«Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ» ήταν η απάντηση του Γιάννη Πανούση στη κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, στην οποία τονίζει, επίσης, πως είχε προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό πως ή θ΄απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των «Αριστερών του τίποτα…» ή θα χαθεί μαζί τους».

Πυρ και από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Σφοδρή επίθεση στον Γιάννη Πανούση, που αποτελεί «όνειδος και ντροπή να είναι υπουργός», εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. ««Πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από τους πολίτες για τον Πανούση. Το ότι βάλαμε ένα τέτοιο δημόσιο πρόσωπο στη θέση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, αυτό αποτελεί όνειδος για τη χώρα και τον δημόσιο διάλογο» σημείωσε ο προσωρινός συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής της Α΄ Θεσσαλονίκης Μήτσος Δημητριάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «δημοκρατίας».

«Αυτά είναι αστεία πράγματα. Είναι δυνατόν, όταν ένας υπουργός φεύγει, να παίρνει μαζί του φακέλους και απόρρητο υλικό για να προπαγανδίσει το βιβλίο του; Μετά από επτά μήνες θυμάσαι ότι απειλείσαι;» έκλεισε την απάντησή του το έμπειρο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του κόμματος και με αφορμή τη συνδιάσκεψή του ΣΥΡΙΖΑ που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον νέο γραμματέα του κόμματος Πάνο Ρήγα.

Οπως τονίστηκε, η συνδιάσκεψη πήρε τη μορφή «κατεπείγοντος», μια και το τελευταίο διάστημα η νομαρχιακή και η οργάνωση Θεσσαλονίκης επλήγησαν ιδιαίτερα. Από τα 45 μέλη που συμμετείχαν στο όργανο έχουν μείνει μόνο τα 17, ενώ ο αριθμός των μελών του κόμματος περιορίστηκε από τα 1.700 στα 1.500.

Ν. Οικονόμου

Στις 18 Νοεμβρίου θα καταθέσει στην επιτροπή της Βουλής!

Την ερχόμενη Τετάρτη 18 Νοεμβρίου θα προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης για να καταθέσει σχετικά με τις καταγγελίες του.

Οπως αποφασίστηκε από τα μέλη της επιτροπής, δεν θα αποσταλεί τελικά αντίστοιχη πρόσκληση προς τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη, λόγω της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, ύστερα και από τη χθεσινή κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου από τους δύο υπουργούς της κυβέρνησης Ν. Παρασκευόπουλο και Ν. Τόσκα «Θα φωνάξουμε τον κ. Ρουμπάτη να μας πει τι; Αν έκανε παρακολουθήσεις;» διερωτήθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Αντίθετος εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που υποστήριξε ότι η επιτροπή της Βουλής έχει αρμοδιότητα άσκησης εποπτείας τόσο της ΕΥΠ όσο και της ΑΔΑΕ για το απόρρητο των επικοινωνιών.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Τραγάκης είπε πως «μετά τις σημερινές εξελίξεις στην υπόθεση Πανούση και τη μηνυτήρια αναφορά από δύο υπουργούς σε βάρος του, πρέπει να κληθούν και οι Παρασκευόπουλος – Τόσκας».
Την άμεση κλήση και των δύο άλλων υπουργών ζήτησε και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γ. Αϊβατίδης, ενώ οι βουλευτές του Ποταμιού και του ΚΚΕ Σπ. Λυκούδης και Μ. Συντυχάκης αντίστοιχα συμφώνησαν ότι πρώτα θα πρέπει να καταγραφούν όσα θα πει ο κ. Πανούσης και μετά να αποφασίσουν για τα περαιτέρω.

Στο μεταξύ, οι ΑΝ.ΕΛ. αποφάσισαν να αντικαταστήσουν στην επιτροπή τον Νίκο Νικολόπουλο με τον Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος δεν έλαβε τον λόγο στη συνεδρίαση.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα