Η SkyGreece έβαλε λουκέτο και ξεπουλάει

Αναμνηστικά της πολυδιαφημισμένης αεροπορικής εταιρίας στο σφυρί αντί λίγων ευρώ στον ιστότοπο δημοπρασιών!

Εξαφανισμένοι παραμένουν οι ιδρυτές της χρεοκοπημένης αεροπορικής εταιρίας SkyGreece πατήρ Νικόλαος Αλεξανδρής και οι συνεταίροι του Βασίλης Αλεφαντής, Παναγιώτης Χειλάκος και Κεν Σταθάκης, ενώ διάφορα αντικείμενα πωλούνται ως… συλλεκτικά από τον ιστότοπο δημοπρασιών e-bay. Ο 54χρονος ιερέας Ν. Αλεξανδρής, που κινούνταν για μήνες μεταξύ της άλλης πλευράς του Ατλαντικού, υπουργικών γραφείων και της… Μυκόνου, υποσχόταν πως η εταιρία θα συνέδεε πάλι την Ελλάδα με την ομογένεια της Νέας Υόρκης και του Καναδά.

Είχε, μάλιστα, συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, είχε δώσει σειρά συνεντεύξεων κ.λπ. Ο πατήρ Νικόλαος φέρεται ότι είχε αποχωρήσει από τη SkyGreece δύο εβδομάδες πριν από την αναστολή λειτουργίας της, που ανακοινώθηκε στις 28 Αυγούστου. Τώρα, οι συλλέκτες μπορούν να αποκτήσουν με 16,5 ευρώ κάρτες ασφαλείας και εξόδου κινδύνου του αεροσκάφους Boeing 767-300 ER της εταιρίας του, το οποίο παραμένει καθηλωμένο στο διεθνές αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο.

Η αεροπορική εταιρία των λίγων μηνών δεν διαθέτει πλέον άδεια λειτουργίας, αφού αυτή αφαιρέθηκε από την καναδική υπηρεσία μεταφορών στις αρχές φθινοπώρου. Λίγο νωρίτερα η SkyGreece είχε καταθέσει αίτημα προστασίας από τους πιστωτές της, ενώ ποτέ δεν παρείχε, ως όφειλε, γραπτές εξηγήσεις για τη μη συμμόρφωσή της στις νόμιμες υποχρεώσεις της απέναντι στους επιβάτες της αλλά και στους περίπου 200 εργαζομένους της, που έμειναν στον δρόμο.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την αναστολή λειτουργίας της, οι ιδρυτές της δεν δίνουν σημεία ζωής, μολονότι περίπου 1.000 επιβάτες πλήρωσαν εισιτήρια από τις ΗΠΑ και τον Καναδά για την Ελλάδα, που αποδείχθηκαν… ταπετσαρίες. Από την ημέρα που -σε συνέντευξη Τύπου τον Απρίλιο, παρουσία της υπουργού Τουρισμού Ελενας Κουντουρά- ανακοίνωναν τα σχέδια έναρξης των πτήσεων μέχρι το λουκέτο μεσολάβησαν περίπου τέσσερις μήνες! Τότε ο πατήρ Νικόλαος υποστήριζε ότι η εταιρία «θα διαθέτει σύντομα» στόλο έξι αεροσκαφών Airbus, έχοντας επενδύσει περίπου 45.000.000 δολάρια.

Τελικά, η SkyGreece περιορίστηκε σε ένα Boeing 767 και ένα μισθωμένο Airbus 330. Το ρώτο φαίνεται το καλοκαίρι ότι εμφάνισε ρωγμή στο μπροστινό τζάμι, με αποτέλεσμα να καθηλωθεί στο αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ, γεγονός που διαδέχθηκε λίγες ημέρες αργότερα, στις 7 Ιουλίου, η ανακοίνωση της εταιρίας για την ακύρωση της πτήσης Αθήνα – Νέα Υόρκη, με αφορμή τους κεφαλαιακούς ελέγχους.



{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα