ΣΕ «ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ» ΤΩΡΑ (!) Η ΕΥΠ!

Τούρκοι μυστικοί πράκτορες συνέλαβαν μουσουλμάνο από τη Θράκη και αργότερα τον εξέδωσαν στη χώρα μας

Ρεπορτάζ
Αριστείδης Μάτιος

Μυστήριο επικρατεί από χθες με την υπόθεση έκδοσης ενός 40χρονου μουσουλμάνου από την Κομοτηνή, ο οποίος συνελήφθη από Τούρκους πράκτορες ως πιθανός τζιχαντιστής. Oπως έγινε γνωστό, οι τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες παρακολουθούσαν τουλάχιστον για δύο μήνες τον Ελληνα μουσουλμάνο, ο οποίος κινούνταν αρχικά στην Κωνσταντινούπολη και στα σύνορα με τη Συρία. Οι Τούρκοι πράκτορες τον συνέλαβαν και στη συνέχεια ενημέρωσαν τις ελληνικές Αρχές, προωθώντας παράλληλα την έκδοσή του στη χώρα μας.

Χθες το πρωί τα στελέχη της ΕΥΠ τον παρέλαβαν στους Κήπους Εβρου από τα στελέχη των τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών και -σύμφωνα με πληροφορίες- για πολλές ώρες ανέκριναν τον 40χρονο κάτοικο Κομοτηνής στην Αλεξανδρούπολη, όπου κρατούνταν μέχρι αργά χθες το βράδυ. Από πηγές της Αστυνομίας διέρρευσε ότι ο συλληφθείς αποδείχθηκε πως δεν είναι τζιχαντιστής ούτε τρομοκράτης, αλλά ένας «άνθρωπος βαθιά θρησκευόμενος, που του άρεσε να τριγυρνάει στα τζαμιά και μάλιστα ζητιάνευε για να καταφέρει να ζήσει».

Πάντως, λόγω της υπόθεσης, η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική της Αστυνομίας βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό». Πληροφορίες της «δημοκρατίας» αναφέρουν ότι υπάρχει αθόρυβη αλλά σημαντική κινητοποίηση στη Θράκη προκειμένου να υπάρχει «ανοιχτό μάτι» για τυχόν ύποπτες κινήσεις εξτρεμιστικών στοιχείων που μπορεί να διατηρούν επαφές με δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους. Στο μικροσκόπιο αναμένεται να μπουν επικοινωνίες κυρίως μέσω διαδικτύου, στο πλαίσιο της διαρκούς παρακολούθησης για φονταμενταλιστικούς πυρήνες στη χώρα μας.

Κοπεγχάγη: Χειροπέδες σε δύο Ελληνες για φάρσα

Πίσω από έναν λανθασμένο συναγερμό σε δανέζικο έδαφος κρύβεται η Ελλάδα. Για την ακρίβεια, πίσω από το κλείσιμο του τέρμιναλ στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης την Τετάρτη βρίσκονται δύο Ελληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι, με πρόθεση να «αστειευτούν», ανέφεραν ότι μία αποσκευή περιέχει βόμβα και ότι ένας από αυτούς καταζητείται για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Το Δικαστήριο της Δανίας τούς καταδίκασε σε 13 ημέρες φυλάκισης με την κατηγορία του λανθασμένου συναγερμού. Εκείνοι δήλωσαν αθώοι. Αλλά το τέρμιναλ του αεροδρομίου έκλεισε για περίπου μία ώρα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις σε 58 πτήσεις. Οσο για τον αστεϊσμό που πυροδότησε το κλείσιμο του τέρμιναλ; «Υπάρχει βόμβα σε αυτή την τσάντα» είπε ο ένας, προσθέτοντας ότι ο άλλος καταζητείται για τις επιθέσεις στο Παρίσι, σύμφωνα με μια υπάλληλο του αεροδρομίου.

Ιταλία: Στο πόδι η χώρα για τρομοκρατικό χτύπημα

Μία εβδομάδα έχει περάσει από τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι, και ο τρόμος σε Ευρώπη και Αμερική κλιμακώνεται. Στη Ρώμη παρέμεινε κλειστό επί σχεδόν μια ώρα το μετρό της πόλης εξαιτίας ύποπτου δέματος, το οποίο είχε εντοπιστεί στη στάση Lepanto της γραμμής Α, σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τον Αγιο Πέτρο. Οι πυροτεχνουργοί κινητοποιήθηκαν άμεσα και λίγο αργότερα εξακριβώθηκε πως δεν επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό.

Στο μεταξύ το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών αύξησε το επίπεδο επιφυλακής της αστυνομίας, των καραμπινιέρων και των στρατιωτικών που φυλάσσουν τους λεγόμενους «ευαίσθητους στόχους». Το FBI έχει ειδοποιήσει τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες ότι ο Αγιος Πέτρος στο Βατικανό, ο -μοναδικός- καθεδρικός ναός Ντουόμο στο Μιλάνο, όπως και η περίφημη Σκάλα μπορεί να αποτελέσουν πιθανούς στόχους των τρομοκρατών.

Στη Λα Σκάλα

Μάλιστα ο Ρομπέρτο Μαρόνι, περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, της ευρύτερης περιοχής του Μιλάνου, δήλωσε πως «η επίσημη πρεμιέρα του θεάτρου Λα Σκάλα θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά υπό έκτακτες συνθήκες ασφαλείας».

Και ο Πάπας Φραγκίσκος όμως μίλησε με πολύ σκληρά λόγια κατά την καθιερωμένη πρωινή λειτουργία στον θρησκευτικό ξενώνα της Αγίας Μάρθας, στον οποίο διαμένει, λέγοντας πως είναι «καταραμένοι όσοι δραστηριοποιούνται υπέρ του πολέμου και των όπλων». Παράλληλα εκτίμησε πως τα φετινά Χριστούγεννα θα μοιάζουν «ψεύτικα», καθώς ο κόσμος έχει επιλέξει τον πόλεμο και το μίσος.

Στην πλατεία Ταξίμ πωλούν διαβατήρια με 1.800 δολάρια

Ενα αληθινό διαβατήριο για 1.500 δολάρια». Με αυτό το σύνθημα-δέλεαρ, πλαστογράφοι και παραχαράκτες με έδρα μικρομάγαζα γύρω από την πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης πλησιάζουν Ιρακινούς και Αφγανούς για να τους πουλήσουν πρόσβαση στο δυτικό όνειρο.
«Οι μπίζνες των αληθινών-ψεύτικων συριακών διαβατηρίων»: Με αυτόν τον τίτλο ο διαδικτυακός τόπος του γαλλικού Courrier International έκανε λόγο για την «τεράστια κερδοφόρα επιχείρηση πλαστών εγγράφων» που έχει στηθεί στην Τουρκία, από όπου βγάζουν κέρδος από τη συριακή δυστυχία. Το συριακό διαβατήριο αγοράζεται με περίσσια ευκολία στη γείτονα χώρα.

Διαφήμιση

Στην εφημερίδα μικρών αγγελιών Homako, η οποία εκδίδεται από Σύρους πρόσφυγες, υπάρχει, μεταξύ άλλων, μια διαφήμιση του γραφείου Shahba, που προσφέρει παντός τύπου πλαστά έγγραφα, από ταυτότητες, διαβατήρια έως και πτυχία. Δίχως καν να μπει στον κόπο να κρυφτεί από τις τουρκικές Αρχές!

Η ίδια «μπίζνα» λαμβάνει χώρα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου συριακά πτυχία πωλούνται από 600 έως 1.000 δολάρια! Στη φάμπρικα των «αληθινών-ψεύτικων διαβατηρίων» απασχολούνται και πρώην δημόσιοι υπάλληλοι του συριακού κράτους , οι οποίοι συντάσσουν τα χαρτιά στα τουρκικά. Αφού επικυρωθούν από τους Τούρκους συμβολαιογράφους, οι οποίοι δεν ασχολούνται για διάφορους λόγους με την «αυθεντικότητά» τους, τα διαβατήρια μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν σε όλο τον κόσμο σαν να ήταν έγκυρα. Εκτός φυσικά από τη Συρία.

Οι φόβοι του Βαλς για το χημικό πόλεμο

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας του προειδοποίησε πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι τρομοκράτες να κάνουν χρήση χημικών ή βακτηριολογικών όπλων. Παρουσιάζοντας χθες το νομοσχέδιο για παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, υποστήριξε πως «η μακάβρια φαντασία των αρχηγών της συμμορίας των τρομοκρατών δεν έχει τέλος». Και συνέχισε περιγράφοντας τον νέο τρόπο με τον οποίο δρουν οι τζιχαντιστές: «Είμαστε σε πόλεμο, όχι σε έναν πόλεμο στον οποίο η Ιστορία μάς έχει κατά τραγικό τρόπο συνηθίσει. Αλλά σε έναν νέο πόλεμο, εξωτερικό και εσωτερικό, στον οποίο ο τρόμος είναι ο πρώτος στόχος και το πρώτο όπλο».

Ο Βαλς στην ομιλία του στο Κοινοβούλιο δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η τρομοκρατία χτύπησε τη Γαλλία, όχι για όσα γίνονται στο Ιράκ και στη Συρία, αλλά γι’ αυτό που είναι». Το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο Γάλλος πρωθυπουργός, με το οποίο θα παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες, αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή.

Η Ουάσινγκτον επικήρυξε τζιχαντιστή με $5.000.000

Ακόμη ένα χαρτί στο πεδίο της μάχης κατά των τζιχαντιστών έριξαν τις τελευταίες ώρες οι Αμερικανοί, ανακοινώνοντας ότι οι Αρχές της χώρας προσφέρουν γενναία χρηματική αμοιβή, ύψους 5.000.000 δολαρίων, σε όποιον δώσει πληροφορίες οι οποίες θα οδηγήσουν στον εντοπισμό ή στην αναγνώριση του Αμπού Μουχάμαντ αλ Σιμάλι, ενός εκ των ηγετικών στελεχών της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μάλιστα, υπογράμμιζε στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο Σιμάλι διευκόλυνε τη μετακίνηση επίδοξων μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από την Τουρκία στη Συρία, προσθέτοντας επιπλέον ότι ανάμεσά τους ήταν επίσης υπήκοοι της Αυστραλίας, χωρών της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Ερημοι δρόμοι και ξενοδοχεία στο Παρίσι

Παρίσι, μπιστρό-φαντάσματα, έρημα δωμάτια ξενοδοχείων, άδεια εμπορικά καταστήματα. Ιδίως στο 10ο διαμέρισμα, στην boulevard Voltaire, κοντά στο σημείο όπου έγινε η επίθεση της 13ης Νοεμβρίου. Οπως και στο 11ο διαμέρισμα και σε αρκετά κεντρικά σημεία της γαλλικής μητρόπολης. Αλλά και στην τουριστική περιοχή της Opera. Οι Galeries Lafaytte, που μέχρι τώρα προσέλκυαν ορδές τουριστών (κυρίως Ασιατών), υπολειτουργούν. «Αυτό θυμίζει το φιάσκο των εκπτώσεων του περασμένου Ιανουαρίου μετά την επίθεση στο “Charlie Hebdo”» λένε οι πωλητές, που υπό κανονικές συνθήκες δεν προλαβαίνουν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες.

«Παρίσι, η κατανάλωση σε πτώση. Από την Παρασκευή τουρίστες και Γάλλοι μοιάζουν να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους της γαλλικής πρωτεύουσας», σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας «Liberation». Την ίδια στιγμή σημειώνεται μια πρωτόγνωρα αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση στους δρόμους, καθώς οι Παριζιάνοι δεν τολμούν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζική μεταφοράς και προτιμούν τα αυτοκίνητά τους… Τα ξενοδοχεία δέχονται καθημερινά νέες ακυρώσεις κρατήσεων, ενώ στις πτήσεις υπάρχει ένας ασυνήθιστα μεγάλος αριθμών επιβατών που δεν εμφανίζεται ποτέ.

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα