Ολοι εναντίον του γενικού γραμματέα με βαριές κουβέντες!

Βουλευτές και στελέχη ζητούν την απόδοση ευθυνών! 100 μιλούν για κάλπες άμεσα (στις 29 Νοεμβρίου)

Ρεπορτάζ
Αλέξανδρος Διαμάντης

Εκνευρισμός, δυσφορία και απογοήτευση επικρατούν στις τάξεις των βουλευτών και των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, με τους περισσότερους να ζητούν την άμεση απόδοση ευθυνών, κυρίως στον Ανδρέα Παπαμιμίκο και στα υπόλοιπα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ). Μέχρι και ο Ελληνας επίτροπος αρμόδιος για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος παρενέβη -μέσω κύκλων- λίγο πριν αποχωρήσει για το επίσημο ταξίδι του στο Πακιστάν, εκφράζοντας τον προβληματισμό του μετά και το εσωκομματικό φιάσκο.

Την ίδια ώρα ο Γεράσιμος Γιακουμάτος χαρακτήρισε «ανίκανα» τα μέλη της ΚΕΦΕ και ζήτησε την άμεση παραίτησή τους, ενώ ο Γιώργος Κουμουτσάκος έγραψε στο twitter: «Προστατεύστε την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παραιτήσεις των υπευθύνων τώρα». Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας είπε με έμφαση: «Φτάνει ο κατήφορος! Δυστυχώς, δικαιώνεται η άποψή μου ότι θα έπρεπε να είχε προηγηθεί συνέδριο».

Ο Τασούλας

Ο Κώστας Τασούλας σημείωσε ότι ο «κ. Παπαμιμίκος αν είχε ίχνος τσίπας, όφειλε να είχε ήδη παραιτηθεί» και εκτίμησε ότι αυτό που έγινε οφείλεται σε δόλο, βλακεία ή ανεπάρκεια. «Ασχέτως τι φταίει, και θα πρέπει να το δούμε, ο μόνος που θίγεται είναι ο κ. Μεϊμαράκης» προσέθεσε. «Ντροπή και οργή» είναι τα συναισθήματα για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο οποίος σε δήλωσή του υποστήριξε: «Οφείλουμε μια συγγνώμη στα μέλη και στους φίλους της Νέας Δημοκρατίας για την αδυναμία διεξαγωγής της σημερινής διαδικασίας. Ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής και σύσσωμη η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί».

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, αφού ζήτησε με τη σειρά του να παραιτηθούν οι υπεύθυνοι του φιάσκου, υπογράμμισε ότι πρέπει να ξεκινήσει από σήμερα η ανασυγκρότηση του κόμματος.

Ο Κικίλιας

Στην ίδια γραμμή και ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επίσης έκανε λόγο για φιάσκο. «Φιάσκο από τα λίγα. Δύο μήνες ίντριγκα, μικρότητες, ανικανότητα και πολιτική ουσία πουθενά. Επιβάλλονται παραιτήσεις τώρα και λύση από Κοινοβουλευτική Ομάδα και πολιτική επιτροπή» τόνισε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Αντώναρος πρότεινε στον Β. Μεϊμαράκη να συγκαλέσει «άμεσα και διαδοχικά όλα τα όργανα του κόμματος και φυσικά συνέδριο», ενώ εκ των ουκ άνευ είναι για τον ίδιο οι παραιτήσεις του Ανδρ. Παπαμιμίκου και του συνόλου της ΚΕΦΕ.

Ηχηρή, τέλος, ήταν η παρέμβαση 100 στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία ζήτησαν εκλογές την επόμενη Κυριακή και αν κάποιος από τους υποψηφίους δεν συγκεντρώσει το 51%, να εκλεγεί αρχηγός εκείνος που θα έρθει πρώτος σε σταυρούς προτίμησης. Οπως υπογράμμισαν, είναι αδιανόητο να κληθούν οι φίλοι της παράταξης να προσέλθουν για τρίτη Κυριακή στις κάλπες. Τέλος, την άμεση εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση ζητά και το ιστορικό στέλεχος της ΝΔ Γιάννης Βαρβιτσιώτης.

Συνεδρίαση της Κ.Ο. θέλουν (τώρα) 20 εκλεγμένοι

Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας εδώ και τώρα ζήτησαν συνολικά περισσότεροι από 20 βουλευτές και ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μετά το φιάσκο με την εσωκομματική διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου.

«Μετά τα όσα δυσάρεστα και προσβλητικά για την ιστορία και τις αρχές της παράταξής μας συνέβησαν σήμερα, και την προφανή αδυναμία της ΚΕΦΕ να αντεπεξέλθει στην αποστολή της διασφαλίζοντας την ομαλότητα αλλά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ζητώ την άμεση σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεδομένου ότι είναι υποχρέωσή μας, ως βουλευτές της Ν.Δ., να συζητήσουμε και να διασφαλίσουμε εμείς την ομαλή ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας» αναφέρουν χαρακτηριστικά 16 βουλευτές.

Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν η Ολγα Κεφαλογιάννη και οι Νικήτας Κακλαμάνης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νίκος Δένδιας καθώς και άλλοι που με δηλώσεις τους εξέφρασαν το ίδιο αίτημα, την ώρα που, σύμφωνα με το καταστατικό, απαιτούνται 25 υπογραφές για την υποχρεωτική σύγκλησή της.

Την επιστολή συνυπογράφουν οι Λευτέρης Αυγενάκης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αθανάσιος Δαβάκης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Μαρία Αντωνίου, Χρήστος Μπουκώρος, Κωνσταντίνος Βλάσσης, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Στέργιος Γιαννάκης, Γιώργος Γεωργαντάς, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Βασίλης Γιόγιακας, Μαρία Σπυράκη, Γιώργος Κασαπίδης και Χρήστος Κέλλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του Κ. Μητσοτάκη εμφανίζεται υπέρ της άποψης ότι πρέπει να συνεδριάσει και μάλιστα σήμερα το όργανο, με κάθε κόστος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ… βρήκε ευκαιρία για πλάκα

Οσα τραγελαφικά εξελίσσονται τις τελευταίες ώρες στη Ν.Δ. και ο εμφύλιος που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνουν την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει πολιτική… πλάκα στη Νέα Δημοκρατία.

«Η Ν.Δ., δυστυχώς, αδυνατεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας. Εδώ και μήνες, όμως, παρακολουθούμε έναν διαγωνισμό ανέξοδης αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορείας από τους υποψήφιους αρχηγούς της Ν.Δ., χωρίς ίχνος δημιουργικής αντιπρότασης. Αν αυτό συνεχιστεί, θα είναι πολύ επιζήμιο για τον τόπο» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του. «Ωστόσο, στις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε, η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Ευχόμαστε αυτό να συμβεί σύντομα» καταλήγει η Κουμουνδούρου, προκαλώντας μεγαλύτερη θλίψη στη βάση της Νέας Δημοκρατίας, που εισπράττει πλέον τη χλεύη της κυβέρνησης.

Τα 9+1 μέλη της Εφορευτικής που έχουν τις σοβαρότερες ευθύνες!

Εννιά συν ένα μέλη με τη θεσμική ιδιότητά τους και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων συμμετείχαν τους δύο προηγούμενους μήνες στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Πρόκειται για τους κάτωθι:

  • Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής: Ανδρέας Παπαμιμίκος.
  • Γεν. γραμματέας Κ.Ο.: Γιάννης Πλακιωτάκης.
  • Οι τρεις πιο παλιοί βουλευτές: Γιάννης Τραγάκης, Θανάσης Δαβάκης και Ευάγγελος Μπασιάκος.
  • Πρόεδρος του Ινστιτούτου «Κωνσταντίνος Καραμανλής»: Ρόδη Κράτσα.
  • Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής προηγούμενου συνεδρίου: Φίλιππος Ταυρής.
  • Ο πρώτος σε ψήφους αιρετός της Εκτελεστικής Γραμματείας: Μενέλαος Δασκαλάκης.
  • Ο πρόεδρος του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ.: Σάκης Ιωαννίδης.
  • Ο γενικός διευθυντής του κόμματος Κώστας Τσιμάρας.
  • Ο γραμματέας Οργανωτικού Κώστας Κόλλιας.
  • Ο γραμματέας Εκλογών: Γιώργος Λεκέας (παραβρέθηκε μόνο στην πρώτη συνεδρίαση).
  • Ο διευθυντής του Διαγραμματειακού Συντονιστικού Οργάνου: Αλέκος Κόκκαλης.
  • Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων υποψηφίων: Αννα Ασημακοπούλου (Τζιτζικώστας), Στέφανος Σταμούλης (Γεωργιάδης), Θόδωρος Αμπατζόγλου (Μεϊμαράκης) και Τάσος Γαϊτάνης (Μητσοτάκης).

«Να παραιτηθούν Μεϊμαράκης και Παπαμιμίκος»

Την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, του Ανδρέα Παπαμιμίκου αλλά και όλων των μελών της ΚΕΦΕ ζήτησε χτες ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μόλις οριστικοποιήθηκε το φιάσκο με την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με μια δήλωση που έκανε έξω από το Βελλίδειο, όπου ήταν προγραμματισμένο και να ψηφίσει, έστειλε σαφή μηνύματα για τους υπαιτίους της χτεσινής αποτυχίας, ενώ έκανε λόγο για προσβολή της παράταξης.

«Αυτά που συμβαίνουν είναι αδιανόητα. Προσβάλλουν τον κόσμο της παράταξής μας, απαξιώνουν τη Ν.Δ. και δίνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Ολες τις προηγούμενες 50 μέρες έδωσα έναν τεράστιο αγώνα για να ζητήσω από τους νεοδημοκράτες να έρθουν μαζικά, να γυρίσουμε σελίδα σε αυτήν την παράταξη και με τη μαζικότητά τους να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Ν.Δ. είναι ένα μεγάλο κόμμα, την ώρα που ορισμένοι. όχι μόνο δήλωναν από την αρχή ότι δεν πίστευαν σε αυτή τη διαδικασία, αλλά έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την απαξιώσουν».

Το καταστατικό

Ζήτησε δε «έστω και τώρα την ύστατη ώρα να αναλάβουν κάποιοι τις ευθύνες τους. Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ν.Δ., ο κ. Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε αναλάβει τη διεξαγωγή της διαδικασίας αυτής και να οδηγήσει τη Ν.Δ. στην εκλογή του νέου αρχηγού, οφείλει να παραιτηθεί και να οριστεί ένας νέος μεταβατικός πρόεδρος, που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία σύμφωνα με τα καταστατικό. Επίσης, ζητώ την παραίτηση του προέδρου και όλων των μελών της ΚΕΦΕ». Λίγο αργότερα ο κ. Τζιτζικώστας έριξε αιχμηρά βέλη προς τους κ. Μεϊμαράκη και Παπαμιμίκο, λέγοντας ότι καμία επίσημη κίνηση δεν έγινε έτσι ώστε να αναλάβει κάποιος τις ευθύνες για το χτεσινό φιάσκο. Σύμφωνα με το επιτελείο του και σε ό,τι αφορά τις εκλογές, τόνισε πως αυτές πρέπει να γίνουν «το συντομότερο δυνατόν».

Ο κ. Τζιτζικώστας είχε ολοκληρώσει το Σάββατο την προεκλογική εκστρατεία του στη Θεσσαλονίκη, με βόλτα στη Λαϊκή Αγορά της Ξηροκρήνης, καφεδάκι στον πεζόδρομο του Ευόσμου, επίσκεψη στη Λαϊκή Αγορά της Μαρτίου και πέρασμα από τη Νεάπολη και το κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου περπάτησε μαζί με τη σύζυγό του Ελεάνα.

Ετοιμός να φύγει και ο Κ. Τσιμάρας

Υπ’ ατμόν είναι ο γενικός διευθυντής της Ν.Δ. Κώστας Τσιμάρας, ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις. Πληροφορίες τον φέρνουν να είναι έτοιμος να ανακοινώσει την παραίτησή του, έχοντας υποστεί σφοδρή επίθεση από πολλές πλευρές και κυρίως από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Αλλωστε, η κακή σχέση των δύο χρονολογείται εδώ και καιρό, με πιο χαρακτηριστικό κρούσμα τα… γαλλικά που εξαπέλυσε προσφάτως ο προσωρινός πρόεδρος σε βάρος του κ. Τσιμάρα. Ο διευθυντής του κόμματος, που είναι και μέλος της ΚΕΦΕ, τις τελευταίες ώρες φέρεται ότι λέει «Θέλω να παραιτηθώ – έτσι κι αλλιώς, τους τελευταίους μήνες προς τα εκεί πήγαινε η ιστορία». Διευκρινίζει, πάντως, με νόημα ότι δεν πρόκειται να επωμιστεί τις ευθύνες κανενός και θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τον εαυτό του.

«Αδειασμα» από Βάρδα, Τζαβέλλα!

O πρώην σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά και επί χρόνια στενός συνεργάτης του, επιχειρηματίας Θεόδωρος Βάρδας, μέσω twitter κάλεσε τους Α. Γεωργιάδη. Απ. Τζιτζικώστα και Κυριάκο Μητσοτάκη να ιδρύσουν νέο κόμμα, «αδειάζοντας» τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βάρδας αναφέρει σε tweet του: «Γεωργιάδης, Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης να αναγγείλουν νέο κόμμα. Αυτό το κόμμα δεν τραβάει άλλο, παρά μόνο ως το συντομότερο ανέκδοτο… Ν.Δ.!!»

Από τη μεριά της, η Νίκη Τζαβέλλα, πρώην ευρωβουλευτής της Ν.Δ., μέσω twitter καλεί σε παρέμβαση τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά για να σώσουν την παράταξη και την Ελλάδα, δίνοντας μια άλλη προοπτική, αντίθετη από αυτήν του Θ. Βάρδα.


{{-PCOUNT-}}38{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα