«Σαμποτάζ» στη ΔΕΗ με τις διακοπές!

Κόβουν το ρεύμα σε καταναλωτές για 300 €, αν και έχει δοθεί οδηγία για πάνω από 1.000

Το ενδεχόμενο «πολιτικού σαμποτάζ» με διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές για μικρές οφειλές προς τη ΔΕΗ αφήνουν ανοιχτό πηγές του υπουργείου Ενέργειας, τονίζοντας: «Αν κάποιος περιφερειακός διευθυντής δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο, θα αντιμετωπιστεί με πλεόνασμα αυστηρότητας».

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, έχουν υπάρξει καταγγελίες στο υπουργείο για διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές που χρωστούν 300 ευρώ, για τις οποίες έχει αρχίσει διερεύνηση, ενώ η οδηγία που έχει δοθεί είναι να μη γίνονται διακοπές για χρέη κάτω από 1.000 ευρώ.

«Δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο πολιτικού σαμποτάζ. Αυτή η κυβέρνηση τα έχει δει όλα. Εχουμε δώσει πολύ συγκεκριμένες κατευθύνσεις, η δουλειά των διευθυντών είναι να κινούνται με βάση τις κατευθύνσεις της διοίκησης» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Μείωση τιμολογίων

Παράλληλα, δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο μείωσης των τιμολογίων της ΔΕΗ, εφόσον οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα και αντιμετωπιστεί έως έναν βαθμό το πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση.

Επίκειται, πάντως, η κατάργηση της έκπτωσης 20% στα βιομηχανικά τιμολόγια του ηλεκτρικού και αμέσως μετά η έναρξη συζητήσεων μεταξύ ΔΕΗ και μεγάλων καταναλωτών για τη διαμόρφωση νέων τιμολογίων.

Μεγάλος «πονοκέφαλος» για ΑΔΜΗΕ

Μεγαλύτερο πονοκέφαλο προκαλεί πάντως το υπό συζήτηση σχέδιο με τους δανειστές ώστε να μην ιδιωτικοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ. Το σχέδιο φαίνεται ότι θα είναι στα προαπαιτούμενα του Δεκεμβρίου για τη νέα δόση του 1 δισ. ευρώ. Προς το παρόν δεν έχει οριστικοποιηθεί το μοντέλο με βάση το οποίο ο ΑΔΜΗΕ θα περάσει από τη ΔΕΗ στο Ελληνικό Δημόσιο (51% Δημόσιο, 49% ΔΕΗ). Επιπλέον, οι δανειστές επιμένουν για την τοποθέτηση ιδιωτικού management στον ΑΔΜΗΕ, με την κυβέρνηση να δηλώνει πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό. Μια τέτοια εξέλιξη μεταφράζεται σε μερική ιδιωτικοποίηση, αφού ο ιδιώτης διαχειριστής θα κατέχει και κάποιο ποσοστό μετοχών.

Καλά είναι, όμως, τα νέα από το μέτωπο των αγωγών φυσικού αερίου. Υπήρξε απεμπλοκή στην υπόθεση του ΤΑΡ, η κοινοπραξία του οποίου συμφώνησε να καταβάλει αποζημιώσεις και για τη δημόσια γη ή τα δάση απ’ όπου θα περάσει ο αγωγός, καθώς και να διπλασιάσει τα αντισταθμιστικά οφέλη προς τους τοπικούς δήμους από 16.000.000 σε 32.000.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα