Ακόμα μια καυτή «λίστα Λαγκάρντ»!

Στα χέρια της Δικαιοσύνης νέο στικάκι (από Γερμανία) με 10.500 λογαριασμούς Ελλήνων σε μεγάλη ελβετική τράπεζα

Μια νέα «καυτή» λίστα (σε στικάκι), με στοιχεία για 10.500 τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία που ενδέχεται να περιέχουν αδήλωτες καταθέσεις Ελλήνων πολιτών, έχει στα χέρια της η κυβέρνηση.

Τα ονόματα και τα ποσά των λογαριασμών παραδόθηκαν χθες σε κλιμάκιο των υπουργείων Διαφθοράς και Οικονομικών που βρίσκεται στη Γερμανία (στο κρατίδιο της Βεστφαλίας – Ρηνανίας). Του κλιμακίου προΐσταται ο γ.γ. Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης. Η αρμόδια επιτροπή, που θα είναι υπεύθυνη για τη διεξαγωγής ελέγχων (διασταύρωση καταθέσεων με δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ή και «πόθεν έσχες») απαρτίζεται επίσης από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την άτεγκτη εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Τουλουπάκη.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες λίστες φοροδιαφυγής που ερευνώνται αυτήν την περίοδο. Δόθηκε από τις γερμανικές στις ελληνικές διωκτικές Αρχές ως ένδειξη καλής θελήσεως και ως επιβράβευση των προσπαθειών της Ελλάδας για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Υπενθυμίζεται ότι αυτήν την περίοδο ερευνώνται οι εξής λίστες:

  1.  «Λίστα Λαγκάρντ». Περιλαμβάνει 2.062 φυσικά και νομικά πρόσωπα κατόχων τραπεζικών λογαριασμών ή και λοιπών προϊόντων στην HSBC.
  2.   Εμβάσματα εξωτερικού: Διαπιστώθηκε ότι 54.246 Ελληνες έβγαλαν στο εξωτερικό 22,2 δισ. ευρώ.
  3. «Λίστα Λιχτενστάιν». Η λίστα αυτή αφορά τραπεζικές καταθέσεις Ελλήνων πολιτών σε τραπεζικά ιδρύματα του Λιχτενστάιν.
  4.  «Λίστα Λουξεμβούργου». Στοιχεία Ελλήνων φορολογουμένων που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο.
  5.  «Λίστα Μεγάλης Βρετανίας». Η λίστα αυτή αφορά συνολικά 306 περιπτώσεις προσώπων που απέκτησαν ακίνητη περιουσία στη Μεγάλη Βρετανία.
  6.   Λίστα 65 cds. Αποτυπώνονται τα στοιχεία φυσικών προσώπων που διαθέτουν ή διέθεταν τραπεζικούς λογαριασμούς, για τους οποίους συνέτρεχαν αθροιστικά ή διαζευκτικά συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δηλαδή ύψος συναλλαγών ή εμβασμάτων στο εξωτερικό τουλάχιστον σε μία χρήση άνω των 300.000 ευρώ και 100.000 ευρώ αντίστοιχα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα