ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ

«Pacta sunt servanda» επιτάσσει το λατινικό ρητό. «Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται» είναι η απόδοσή του στα ελληνικά. Με αυτήν τη φράση βομβαρδίζουν οι μηχανισμοί προπαγάνδας τους πολίτες, όταν πρόκειται να καταβληθεί νέος φόρος αίματος στους πιστωτές. Αυτό είναι το σχάσιμο υλικό στην έκρηξη ψευδολογίας, όταν πρόκειται να ψαλιδιστούν οι μισθοί των Ελλήνων, οι συντάξεις, τα δικαιώματα, η Υγεία, η ζωή τους. Κάθε καθυστέρηση υποβιβασμού του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας σε επίπεδα προηγούμενων… αιώνων ταυτίζεται με την ανεντιμότητα και την κουτοπονηριά.

Από την άλλη,
όταν τα κόμματα πρέπει να πληρώσουν τα αμύθητα ποσά που έλαβαν ως θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες, οι επικεφαλής τους καλύπτονται πίσω από άλλη φράση: «Η δημοκρατία κοστίζει». Λες και το πολίτευμα προβλέπει να κάνουν οι παλαιοκομματικοί φέιγ βολάν τα χρήματα των πολιτών, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τα σπασμένα για τα δάνεια των κομμάτων που χρεοκόπησαν την πατρίδα!

Αυτά συνδέονται
άμεσα με όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή για τα «κόκκινα» δάνεια των κομμάτων.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος
μίλησε για «δικαστικά πραξικοπήματα» και αναφέρθηκε με καυστικό τρόπο στην τροπολογία που ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2013 και αθώωνε προκαταβολικά τις διοικήσεις των τραπεζών, οι οποίες «τάιζαν» με δανεικά κι αγύριστα τις κομματικές καταβόθρες, στέλνοντας τον «λογαριασμό» στους πολίτες.

Ο αναπληρωτής
υπουργός Δικαιοσύνης εξήγγειλε την κατάργηση αυτής της απαράδεκτης τροπολογίας και κάλεσε (ορθότατα) τις τράπεζες να διεκδικήσουν, ως οφείλουν, την αποπληρωμή των δανείων.

Φυσικά,
με την τροπολογία του 2013 μάλλον ένιωσαν ασφαλείς οι διοικήσεις των τραπεζών που ενέκριναν θαλασσοδάνεια σε κόμματα, αλλά δεν πρέπει να νιώθουν σίγουροι για το ακαταδίωκτό τους οι επικεφαλής των κομμάτων και οι οικονομικοί διευθυντές τους.

Ανά πάσα
στιγμή μπορεί να κληθούν να καλύψουν οι ίδιοι, προσωπικά, όλες τις νόμιμες και αποδείξιμες αξιώσεις των τραπεζών, που έχουν εγκρίνει.

Κάποια στιγμή
θα πληρώσουν.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα