Ανθελληνικός λίβελος στους «Times»!

Οτι νεαρές κάνουν σεξ για ένα σάντουιτς ανακάλυψε η Ανθή Καρασάββα που έγραφε ότι η Αμφίπολη είναι κοντά στα Σκόπια 

Σάλο και οργή έχει προκαλέσει το ανθελληνικό «παραλήρημα» της βρετανικής εφημερίδας «Times», η οποία σε «ρεπορτάζ» της υποστηρίζει ότι οι νεαρές Ελληνίδες βρίσκονται σε τέτοια οικονομική ανέχεια, που αναγκάζονται να πουλάνε σεξ με αντάλλαγμα μία τυρόπιτα ή ένα σάντουιτς. Το λιβελλογράφημα, όπως χαρακτηρίστηκε σε πλήθος αναφορών στο διαδίκτυο, φέρει την υπογραφή της δημοσιογράφου Ανθής Καρασάββα, η οποία τα τελευταία χρόνια επιδίδεται συστηματικά σε ένα κρεσέντο αρνητικών για την Ελλάδα δημοσιευμάτων, που προφανή στόχο έχουν να εκθέσουν τη χώρα μας.

Με τον προβοκατόρικο και άκρως παραπλανητικό τίτλο «Greek students sell sex for food» («Οι Ελληνίδες φοιτήτριες πωλούν σεξ για φαγητό»), το δημοσίευμα, αναπαράγοντας τις υπερβολές που διαδίδονται στο εξωτερικό σχετικά με τις «παρενέργειες» της κρίσης στη χώρα μας, αναφέρει ότι οι Ελληνίδες «κυριαρχούν» στην εγχώρια βιομηχανία της πορνείας, εκτοπίζοντας εκείνες της ανατολικής Ευρώπης.

Το «ρεπορτάζ» βασίζεται σε έρευνα του καθηγητή Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γρηγόρη Λάζου, ο οποίος επί σειρά ετών ασχολείται με το ζήτημα της πορνείας και του trafficking στην Ελλάδα και κυρίως στην Αθήνα.
Διαβάζοντας επιλεκτικά τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε ο κ. Λάζος, η δημοσιογράφος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο σκληρός ανταγωνισμός έχει αναγκάσει νεαρά κορίτσια και φοιτήτριες να χρεώνουν το σεξ σε εξευτελιστικές τιμές (ακόμα και 2 ευρώ το μισάωρο) και άλλοτε ως αντάλλαγμα για λίγο φαγητό, επειδή πεινούν!

Ο κ. Λάζος διέψευσε το δημοσίευμα, υπογραμμίζοντας ότι η πολυετής έρευνά του στον χώρο της πορνείας στην Ελλάδα δεν έχει καταλήξει σε κανένα τέτοιο συμπέρασμα. «Δεν αρνούμαι ότι μπορεί κάτι τέτοιο να έχει συμβεί, πιστεύω όμως ότι μιλάμε για αμελητέα μεγέθη. Πάντως δεν το έχω καταγράψει εγώ» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Η ίδια δημοσιογράφος, που στάζει χολή για την Ελλάδα, έχει προκαλέσει κατά καιρούς θύελλα αντιδράσεων με ανυπόστατα ρεπορτάζ της, όπως για παράδειγμα τη δήθεν εκπαίδευση Κούρδων του PKK στη Νέα Μάκρη, και άρθρα της, όπως εκείνο στο οποίο ανέφερε ότι «η Αμφίπολη είναι κοντά στα σύνορα με τη Μακεδονία», εννοώντας τα Σκόπια.

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα