Αυξημένα μέτρα φύλαξης για δικαστικούς!

Η διάσπαρτη τρομοϋστερία, που τις τελευταίες ώρες καταβάλλεται... προσπάθεια από καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης -με το ύποπτο σιγόντο της αστυνομίας- να επεκταθεί στον αστικό πληθυσμό ώστε να απαρνηθεί τις μετακινήσεις με το μετρό και τη συμμετοχή στις διαδηλώσεις, δημιουργεί κινητικότητα και στους φυλασσόμενους στόχους. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας» επείγοντα έγγραφα από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και από τη ΓΑΔΑ συνιστούν στις κατά τόπους αστυνομικές υποδιευθύνσεις της Αττικής πρόσθετη φύλαξη και 24ωρη παρακολούθηση φυσικών προσώπων για να αποφευχθούν ανεπιθύμητες καταστάσεις από κακόβουλες ενέργειες.

 

Σε κλοιό προστασίας έχει ήδη τεθεί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου ενώ επίσης αυξημένης προστασίας τυγχάνει και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννης Σακελάκος, όπως και ο εισαγγελέας Εφετών Κωνσταντίνος Μπαλτάς. Στην οικία του κ. Μπαλτά στα Μελίσσια τον προηγούμενο Απρίλιο, ύστερα από καταδρομική επιχείρηση, πάνω από 50 αντιεξουσιαστές είχαν πετάξει μπογιές, ξύλα και πέτρες στην είσοδο, ενώ ακολούθησαν οδομαχίες που επεκτάθηκαν μέχρι τη Λεωφόρο Πεντέλης. Ο συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός μαζί με συνάδελφό του είχε τεθεί επικεφαλής της ανακριτικής διαδικασίας ως ειδικός εφέτης ανακριτής μετά τη σύλληψη στο Χαλάνδρι τον Σεπτέμβριο του 2009 μελών της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Ο κ. Μπαλτάς είχε αναλάβει μετά τον αιφνίδιο θάνατο του εισαγγελέα που είχε τεθεί στην αρχή επικεφαλής της προδικασίας.

 

Το θρίλερ όμως με τη φύλαξη εισαγγελικών λειτουργών δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, πριν από μερικές μέρες κατεγράφη ένα ασυνήθιστο γεγονός έξω από το σπίτι του επικεφαλής εισαγγελέα ποινικής δίωξης της Εισαγγελίας Αθηνών, Δημήτρη Πιέρρου, στον Γέρακα. Αγνωστα άτομα που επέβαιναν σε δύο μηχανές φέρεται να κινούνταν ύποπτα. Μάλιστα λέγεται ότι υπήρξε καταδίωξή τους. Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε ασκήσει τις ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε πέντε κατηγορούμενους για τους βανδαλισμούς κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας.

 

Επίσης μέτρα φύλαξης φέρεται να έχουν ζητηθεί και στο σπίτι του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα. Ο κ. Τσίμας την προηγούμενη εβδομάδα έπεσε θύμα επίθεσης με αυγά σε παρουσίαση βιβλίου που έκανε στη Λιβαδειά.

 

 

Στέφανος Χίος

Ετικέτες: