Ο Τσίπρας άφησε τον Νταβούτογλου άφωνο για τους «νευρικούς πιλότους»

Ο «πύραυλος» του πρωθυπουργού για τις τουρκικές παρεμβάσεις

Πόνεσαν τους Τούρκους τα tweets του Αλέξη Τσίπρα για τις προκλήσεις που κάνουν οι πιλότοι τους στο Αιγαίο και έβαλαν λυτούς και δεμένους για να κατέβουν. Μέχρι, όμως, να γίνει αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας είχε στείλει το... μήνυμα στην Αγκυρα, τονίζοντας, επί της ουσίας, ότι χάρη στην ψυχραιμία των πιλότων μας δεν έχουν ακόμη καταρριφθεί τα αεροσκάφη τους, όταν παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο μας.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να δημοσιοποιήσει διάλογο που φέρεται ότι είχε κατά τη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε. - Τουρκίας με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου. Ο κ. Τσίπρας αργά το βράδυ της Κυριακής δημοσιοποίησε μέσω των προσωπικών λογαριασμών που διατηρεί στο twitter (τον ελληνόφωνο @atsipas και τον αγγλόφωνο @tsipras_eu) όσα είπε στον κύριο Νταβούτογλου περί «νευρικών Τούρκων πιλότων» που κατέρριψαν το ρωσικό μαχητικό και τις αιχμές που άφησε για την τουρκική συμπεριφορά των παραβιάσεων στο Αιγαίο.

«Ευτυχώς οι Ελληνες πιλότοι δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας» έγραψε στον ελληνόγλωσσο λογαριασμό του αλλά και στον ξενόγλωσσο. Λίγη ώρα αργότερα, ο Νταβούτογλου έγραψε: «Αλέξη, ας εστιάσουμε στα θετικά». Αργότερα (και για διπλωματικούς λόγους προφανώς), από τον ξενόγλωσσο λογαριασμό του Τσίπρα σβήστηκαν όλες οι αναφορές. Μετά τη διαγραφή, ο πρωθυπουργός έγραψε: «Να μιλάμε με ειλικρίνεια, για να φτάσουμε σε λύσεις». Βέβαια, οι γνωστοί... φίλοι της χώρας μας βγήκαν να καταγγείλουν τις έμμεσες επικρίσεις του Αλέξη Τσίπρα, αλλά πρόκειται για τους ίδιους που χρόνια σιωπούν για την προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο αλλά και την κατοχή της μισής Κύπρου.

«Ο Ελληνας πρωθυπουργός προχώρησε σε λογομαχία μέσω twitter με τον Τούρκο ομόλογό του, σε μια κίνηση που υπονόμευσε τις προσπάθειες της Ε.Ε. να επανεκκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία» ισχυρίστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, ενώ η αγγλική εφημερίδα «Daily Mail» ανέφερε: «Ο Ελληνας πρωθυπουργός χλευάζει τον Τούρκο ομόλογό του για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους σε μια σειρά από απίθανες αναρτήσεις στο twitter».

Στο θέμα αναφέρονται μέσα ενημέρωσης και πέραν του Ατλαντικού, όπως το δίκτυο CBC αλλά και ρωσικά μίντια, που, αν και «επαινούν» τον κ. Τσίπρα για την «επίθεση» στην Aγκυρα, σημειώνουν με έκπληξη και απορία ότι για «αδιευκρίνιστους λόγους» οι επίμαχες αναρτήσεις διεγράφησαν.

Ν. Ελευθερόγλου


 

 

Ετικέτες: