Συνάντηση Τσίπρα -ΑμεΑ στο Μαξίμου

Τα προβλήματα και τις ανάγκες που έχουν τα άτομα με αναπηρία τέθηκαν στη συζήτηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τους εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση, η οποία έγινε με αφορμή την Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα ΑμεΑ, παρούσα ήταν και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Αναβάθμιση

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης η αναβάθμιση του συστήματος κοινωνικής προστασίας συνολικά για τους πολίτες και ειδικά για τα άτομα με αναπηρία. Οι εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία συναντήθηκαν και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να εφαρμόσει στο ακέραιο τις επιταγές του Συντάγματος για την ικανοποίηση του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία να απολαμβάνουν μέτρα που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και την συμμετοχή στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας» επισήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος.


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα