Εκρηκτική η επέτειος Γρηγορόπουλου

Πεδίο μάχης και πάλι η Αθήνα, με μολότοφ και δακρυγόνα! Πυρπόλησαν περίπτερο και πυροσβεστικό όχημα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν χθες τα Εξάρχεια, μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Για αρκετές ώρες η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας ήταν εκρηκτική, με τις οδούς Στουρνάρη και Τοσίτσα να θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη, ενώ δεκάδες άτομα προσήχθησαν.

Κουκουλοφόροι εκτόξευαν μολότοφ και φωτοβολίδες, με τους άντρες της Αστυνομίας να απαντούν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Eνα κλειστό περίπτερο, σε απόσταση αναπνοής από το Πολυτεχνείο, τυλίχθηκε στις φλόγες, μπροστά στα μάτια του ιδιοκτήτη του, ενώ οι κουκουλοφόροι κατέστρεψαν το όχημα της Πυροσβεστικής που επιχείρησε να προσεγγίσει το μπαλκόνι διαμερίσματος που φλεγόταν, καθώς οι κουκουλοφόροι είχαν πετάξει μια βόμβα μολότοφ.

Η πορεία ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα από τα Προπύλαια και κατά τη διάρκειά της προκλήθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια επί της οδού Πανεπιστημίου, όταν διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ σε τραπεζικό υποκατάστημα. Νωρίτερα, χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκαν μαθητικές και φοιτητικές πορείες. Ομάδα περίπου 30 ατόμων πέταξε πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο μεταξύ, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής το πρωί της Κυριακής εντόπισαν σε κρυψώνα στον λόφο του Στρέφη περισσότερες από 100 έτοιμες βόμβες μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες και κροτίδες. Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν, και τα ξημερώματα της Κυριακής, στα Εξάρχεια. Νεαροί πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ο 58χρονος Πορτογάλος τουρίστας Ριχάρντο Φερνάντο, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλους τρεις συμπατριώτες του βρέθηκε τυχαία στην «καρδιά» των επεισοδίων και δέχτηκε βροχή από πέτρες.

Αντίθετη στη βία η μητέρα του

Προσβολή στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου χαρακτηρίζει η μητέρα του την προτροπή του Νίκου Ρωμανού για «μαύρο Δεκέμβρη». Η Τζίνα Τσαλικιάν εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένη, τονίζοντας σε άτομα του περιβάλλοντός της ότι είναι αντίθετη σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε εκμεταλλεύεται τον χαμό του γιου της για να προκαλέσει βίαια επεισόδια.

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας Ανδρέας Κωνσταντίνου σημείωσε: «Δεν θέλουμε να ανοίξουμε διάλογο με τον Ρωμανό ή τρομοκρατικές οργανώσεις γι’ αυτό το θέμα. Η μητέρα του Αλέξη όχι μόνο είναι αντίθετη με την αστυνομική βία και με αυτές τις διακηρύξεις, αλλά επαναφέρει την πρότασή της η 6η Δεκέμβρη να καθιερωθεί ως “Ημέρα κατά της βίας με θύματα νέους ανθρώπους”».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα