«Τορπίλη» από τον Καμμένο στον Βενιζέλο

Χαμός στη Βουλή μετά τα «καρφιά» που έριξε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα υποβρύχια που… γέρνουν και το PSI

Τις… ευαίσθητες χορδές του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου άγγιξε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα ο «πράσινος» βουλευτής να φωνάζει από τα έδρανα σε έξαλλη κατάσταση! Το PSI και τα υποβρύχια που… γέρνουν ακόμη αποτελούν πληγές για τον κ. Βενιζέλο και ως εκ τούτου, όταν ο κ. Καμμένος έκανε αναφορά σε αυτά, έγινε ο κακός χαμός.

«Αναρωτιέμαι. Γιατί δεν στηρίζετε την εθνική προσπάθεια και επιμένετε να στηρίζετε μια εγκληματική πολιτική του παρελθόντος; Τι χρωστάτε στον Βενιζέλο; Γιατί να τον καλύπτετε μέχρι σήμερα; Γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν ακολουθεί την πολιτική, την οποία κράτησε στην Επιτροπή Εξοπλιστικών για τα υποβρύχια, και έρχεται σήμερα να γίνει συνήγορος υπεράσπισης;» τόνισε με έμφαση ο Π. Καμμένος, για να ζητήσει άμεσα τον λόγο ο… θιγμένος Ευ. Βενιζέλος.

Αντί, βέβαια, να υπερασπιστεί τον εαυτό του, το μόνο που κατάφερε ήταν να χειροτερέψει τη θέση του. Κι αυτό γιατί ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. τού υπενθύμισε έναν γνωστό… από τα παλιά, τον ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Ισκαντάρ Σάφα. «Κύριε Βενιζέλο, θυμάστε τον κ. Σάφα, που τον φέρνατε εδώ και τον κάνατε βόλτα στην Επιτροπή Εξοπλισμών και στην Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων; Ο κ. Σάφα άρπαξε 500.000.000 ευρώ και “την έκανε”. Δεν έχετε ευθύνη εσείς, λοιπόν, για τα 500.000.000 που άρπαξε;» σημείωσε ο κ. Καμμένος

Από την πλευρά του, ο Ευ. Βενιζέλος αρκέστηκε να θυμίσει ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και οι διεθνείς δικηγόροι του Ελληνικού Δημοσίου τού ζήτησαν να καταθέσει ως μάρτυρας, προκειμένου να πειστεί ο Ισπανός επιδιαιτητής για τη βασιμότητα των ισχυρισμών του Ελληνικού Δημοσίου.

Υποστήριξε δε ότι οι επιλογές που έκανε το 2010 έδωσαν αντίκρισμα και νόημα σε 2 δισ. που είχε δώσει 10 χρόνια νωρίτερα το Ελληνικό Δημόσιο. Πάντως, στην κόντρα μπήκε και ο Χ. Θεοχάρης (σαν… συνήγορος του κ. Βενιζέλου) λέγοντας: «Τη στιγμή που παιδιά πεινούν στα σχολεία, την ίδια στιγμή οι μόνες επιλογές του κ. Καμμένου είναι αν θα κάτσει “σούζα” στον κ. Σόιμπλε ή αν θα κάτσει όρθιος στον κ. Κέρι». Μάλλον ο κ. Θεοχάρης ξέχασε ποιους υπηρετούσε ο ίδιος μέχρι πρότινος, όσο ήταν Γενική Γραμματεία Εσόδων!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα