Πιο νωρίς συντάξεις και επιδόματα!

Στις 21 Δεκεμβρίου θα πληρώσουν ΟΑΕΕ και ΟΓΑ, στις 23 ΙΚΑ, Δημόσιο, στις 18 (μαζί) δώρο και βοήθημα από ΟΑΕΔ 

Νωρίτερα από το προκαθορισμένο θα χορηγηθούν οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου, για να μπορέσουν οι περίπου 2.600.000 συνταξιούχοι να έχουν μεγαλύτερη ρευστότητα τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων. Ειδικότερα, όπως αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας, οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα καταβληθούν στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ οι συντάξεις των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων (ΙΚΑ, Δημόσιο κ.λπ.) θα καταβληθούν στις 23 Δεκεμβρίου.

Ανάλογη απόφαση αναμένεται να λάβει σήμερα το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, έτσι ώστε να καταβάλλει στις 18 Δεκεμβρίου το δώρο Χριστουγέννων, αλλά και το τακτικό επίδομα ανεργίας, στους δικαιούχους ανέργους, οι οποίοι έχουν χρονικό όριο καταβολής έως τις 6 Ιανουαρίου του νέου έτους. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι με τον τρόπο αυτόν -και ελλείψει δώρου Χριστουγέννων, που για τους συνταξιούχους έχει καταργηθεί- η επόμενη καταβολή συντάξεων θα γίνει έπειτα από περίπου 40 ημέρες, στα τέλη Ιανουαρίου…

Αιτήσεις

Στο μεταξύ αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται στις 22 Δεκεμβρίου η β’ φάση της υποβολής αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα που εκπονεί ο ΟΑΕΔ με τίτλο «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης». Η υποβολή αιτήσεων αφορά επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με έδρα τις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Το πρόγραμμα απευθύνεται:

α) Σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από 1/1/2014 και μετά (1.700 θέσεις).

β) Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους μετά την 1η/1/2015, προσλαμβάνοντας έναν ή περισσότερους ανέργους (4.200 θέσεις).

Η δράση προβλέπει την αναδρομική κάλυψη για το 2015 δαπανών νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ενοίκια, αποσβέσεις παγίων, ασφαλιστικές εισφορές, έμμεσες δαπάνες για την αγορά εξοπλισμού) και την επιδότηση με 450 ευρώ μηνιαίως των καθαρών νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν από επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς εντός του 2015, με δέσμευση των τελευταίων για διατήρηση των επιδοτούμενων θέσεων για αντίστοιχο χρονικό διάστημα παραμονής στην εργασία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα