«Λάθος» με τα λεφτά στα κόμματα

Η τρόικα πιέζει να πηγαίνει κατευθείαν στις τράπεζες το 40% της επιχορήγησης και να καταργηθεί η διάταξη για το ακατάσχετο

Λεφτά δεν υπάρχουν για τις κομματικές επιχορηγήσεις έπειτα από ακόμα μια γκάφα! Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Νικητιάδη. Εκεί, όπως φάνηκε, ο κ. Βούτσης είχε διάθεση για αποκαλύψεις.

Αρχικά είπε ότι οι δανειστές ζητούν να καταργηθεί η διάταξη για το ακατάσχετο 40% της κρατικής επιχορήγησης για τα δύο υπερχρεωμένα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. Εως τώρα το 60% της επιχορήγησης σε Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ πήγαινε απευθείας στις τράπεζες (λόγω των δανείων που είναι ανεξόφλητα) και στα κομματικά ταμεία έμπαινε το 40% που ήταν «ακατάσχετο». Τώρα, λοιπόν, οι δανειστές θέλουν ολόκληρη η επιδότηση να πηγαίνει στα τραπεζικά χρέη και να μη μένει στα κόμματα ούτε ευρώ! Ο κ. Βούτσης, πάντως, ουσιαστικά προανήγγειλε ότι θα επιχειρήσει να σώσει τα δύο κόμματα, μολονότι οι δανειστές πιέζουν να μπει λουκέτο τόσο στη Χαριλάου Τρικούπη όσο και στη Συγγρού.
Η δεύτερη αποκάλυψη είχε και αυτή μεγάλο ενδιαφέρον και μοιάζει απίστευτη, αφού ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι έχει γίνει λάθος εγγραφή στον Προϋπολογισμό του κράτους!

«Στον Προϋπολογισμό δεν ανεγράφη κονδύλι 15.000.000 ευρώ, αλλά… 5.000.000 ευρώ για την επιχορήγηση των κομμάτων. Αν φέρουμε νόμο για αυτό, θα μας κατηγορήσουν ότι σπεύσαμε να τακτοποιήσουμε τα δικά μας θέματα. Θα αλλάξει με αναθεώρηση του Προϋπολογισμού, η οποία θα δούμε πότε θα γίνει».

Χθες, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε υποστήριξε ότι είναι αδιανόητο «να μπαίνουν 5.000.000 ευρώ στον κωδικό για την κρατική επιχορήγηση, ενώ πέρυσι ήταν 15.000.000 ευρώ, πρόπερσι 22.000.000 ευρώ και στην αρχή της κρίσης 49.000.000 ευρώ, όταν μάλιστα ήταν τέσσερα τα κόμματα, ενώ τώρα είναι οκτώ».

Πώς έγινε το λάθος; Αγνωστο! Πάντως συνιστά απίστευτη προχειρότητα σε ένα από τα σημαντικότερα έγγραφα κάθε έτους να αναγράφονται λάθος ποσά από… λάθος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα