Δύο μέρες με κρύο και καταιγίδες!

Πτώση της θερμοκρασίας για σήμερα με συννεφιά και βροχές. Ισως πέσουν οι πρώτες νιφάδες και στην Πάρνηθα

Ρεπορτάζ
Αγγελος Σκορδάς

Τα δόντια του, έστω και με καθυστέρηση μερικών μηνών, δείχνει τα τελευταία 24ωρα ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς η συννεφιά και το τσουχτερό κρύο, ιδίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες, θυμίζουν ότι βρισκόμαστε πια στην καρδιά του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ, σήμερα, αναμένεται ελαφρά πτώση της θερμοκρασίας με μεγάλα διαστήματα συννεφιάς, ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως, στα ανατολικά και τα νότια, αλλά και καταιγίδες στα δυτικά.

Σε μεγάλα υψόμετρα, άνω των 1.000-1.200 μέτρων, δεν αποκλείεται να χιονίσει και οι βόρειοι άνεμοι θα φτάσουν έως και τα 7 μποφόρ. Στην Αττική, ο καιρός θα είναι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας συννεφιασμένος, με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας, και οι πρώτες νυφάδες χιονιού ίσως κάνουν την εμφάνισή τους στις κορυφές της Πάρνηθας τις βραδινές ώρες.

Εως 12 βαθμούς

Η θερμοκρασία στην Αττική θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια και τα ανατολικά η μέγιστη τιμή της θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη. Στην υπόλοιπη χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο αναμένεται ελαφρά βελτίωση του καιρού από τα δυτικά και τα βόρεια, ενώ στα ανατολικά και τα νότια υπάρχει η πιθανότητα ασθενών βροχοπτώσεων. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά, ωστόσο, το κρύο θα παραμείνει τις βραδινές ώρες της Παρασκευής και τα ξημερώματα του Σαββάτου, με τις ελάχιστες τιμές να αγγίζουν ακόμα και το μηδέν στις ορεινές περιοχές. Από την Κυριακή αναμένεται γενική βελτίωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα. Την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, εντούτοις, θα υπάρξει εκ νέου επιδείνωση με τσουχτερό κρύο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα