Απειλεί(;) τώρα με πυρηνικά ο τύραννος Κιμ

«Η Βόρειος Κορέα διαθέτει βόμβα υδρογόνου για κυριαρχία της» είπε

Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν με την αντιδυτική ρητορική και την ταυτόχρονη ροπή στο δυτικό lifestyle δεν άφησε απλά ακόμα ένα υπονοούμενο για τις «πυρηνικές δυνατότητές του». Ο ηγέτης της ασιατικής χώρας, που συνεχίζει να διατηρεί ερμητικά κλειστές τις πύλες της σε κάθε «ξένο βλέμμα», για πρώτη φορά ανέφερε ότι διαθέτει βόμβα υδρογόνου!

Αν αυτό επιβεβαιωθεί, καταδεικνύει τη σημαντική πρόοδο του προγράμματος πυρηνικών εξοπλισμών της Πιονγιάνγκ και συστήνει σαφή απειλή για τη διεθνή κοινότητα. «Η Βόρεια Κορέα είναι ένα ισχυρό κράτος που διαθέτει πυρηνικό όπλο και είναι έτοιμη να προκαλέσει την έκρηξη μιας ατομικής βόμβας και μιας βόμβας υδρογόνου για να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία επαρκώς» δήλωσε ο Ασιάτης τύραννος κατά τη διάρκεια πρόσφατης επιθεώρησης στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Οδυνηρές μνήμες

Οι δηλώσεις του ξυπνούν οδυνηρές μνήμες του παρελθόντος. Η πρώτη έκρηξη βόμβας υδρογόνου έγινε το 1952 στα Νησιά Μάρσαλ του Ειρηνικού Ωκεανού από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο μιας πυρηνικής δοκιμής που έμελλε να αλλάξει για πάντα τη ζωή των κατοίκων, αφού εξαέρωσε 80 τόνους εδάφους, εξέθεσε τους γηγενείς στη ραδιενέργεια και στάθμισε εκ νέου τους όρους του Ψυχρού Πολέμου, καθώς μπροστά στην υπερβόμβα όλες οι προηγούμενες θύμιζαν κροτίδες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το στοιχειωμένο ασιατικό κράτος «κομπάζει» τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά για τις πυρηνικές δυνατότητές του. Από το 2006 έχει ήδη προχωρήσει σε τρεις δοκιμές ατομικής βόμβας – δοκιμές που προκάλεσαν την επιβολή διεθνών κυρώσεων. Από το 2005 η Βόρεια Κορέα συστήνεται εξάλλου ως πυρηνική δύναμη, ενώ από το 2003 έιχει αποχωρήσει προκλητικά από τη διεθνή Συνθήκη για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Οπλων, με στόχο την αποτροπή της εξάπλωσης της κατασκευής πυρηνικών όπλων και της πιθανής χρήσης τους. Ο μεγάλος δικτάτορας και το σύγχρονο θερμοπυρηνικό όπλο έχουν σαφή στόχο να τρομοκρατήσουν τις ΗΠΑ. Σύμφωνα όμως με τους ειδήμονες, το ασιατικό κράτος των γκούλαγκ δεν δύναται να πλήξει το αμερικανικό έδαφος. Μια παλαιότερη έκθεση όμως των Ηνωμένων Εθνών είχε υποστηρίξει ότι τα εγκλήματα που διαπράττονται στη Βόρεια Κορέα ήταν «εντυπωσιακά όμοια» με αυτά που εκτελούνταν από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Και αυτό ηχεί επικίνδυνα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα