«Μεσσίας» με παγοπέδιλα στο Μέγαρο!

Χριστουγεννιάτικη πανδαισία με συναυλίες, μπαλέτο, ακροβατικά, παραστάσεις και θέατρο σκιών από αύριο ως τις 4 Ιανουαρίου

Από τη
Γιώτα Βαζούρα

Τα Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «έχουν» ακροβατικά, κλασικό χορό, συναυλίες, παραστάσεις, θέατρο σκιών αλλά και πιρουέτες στον… πάγο! Το πολιτιστικό ίδρυμα έχει ετοιμάσει για τους θεατές του ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων, από το οποίο ξεχωρίζει το στήσιμο ενός εντυπωσιακού παγοδρομίου που λειτουργεί στο Αίθριο των Μουσών. Η πολική πίστα, υψηλών προδιαγραφών, θα λειτουργήσει ως τον Φεβρουάριο. Κατά την προχθεσινή παρουσίαση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ο πρόεδρος του οργανισμού Ιωάννης Μάνος επιχείρησε να κάνει και έναν μικρό απολογισμό της φετινής χρονιάς, τονίζοντας ότι το 2015 περισσότεροι από 400.000 θεατές παρακολούθησαν τις δράσεις του.

Η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του πολιτιστικού ιδρύματος θα γίνει αύριο με τον «Μεσσία», το αριστουργηματικό ορατόριο του Χέντελ, το οποίο θα παρουσιάσει η Καμεράτα- Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, με μαέστρο τον Γιώργο Πέτρου. Μάλιστα, το έργο θα παιχτεί με όργανα εποχής, σε μια εκδοχή βασισμένη στην πρώτη εκτέλεση του έργου, το 1742 στο Δουβλίνο. Την καλλιτεχνική σκυτάλη παραλαμβάνει ο διάσημος καναδικός θίασος Cirque Eloize, ο οποίος θα ανεβάσει τη διάσημη παράσταση του με τίτλο «iD», ένα πολυθέαμα, που συνδυάζει τον χορό με τα ακροβατικά, το χιπ χοπ και το τσίρκο. Βέβαια, το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα δεν σταματά εκεί. Στο Μέγαρο Μουσικής θα βρεθεί και το θέατρο σκιών του Ηλία Καρελλά με την παράστασή του «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη στη Βιέννη» (από τις 19 ως τις 29 Δεκεμβρίου).

Οι λάτρεις του χορού θα έχουν την ευκαιρία να δουν και το έξοχο μπαλέτο «Δον Κιχώτης», το οποίο θα παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό μέλη των Μπολσόι μαζί με τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας (22 ως 30 Δεκεμβρίου). Στο Μέγαρο θα βρεθεί την περίοδο των εορτών και η «τσαρίνα του μπαλέτου», η «απόλυτη μπαλαρίνα» Σβετλάνα Ζαχάροβα μαζί με τον σπουδαίο χορευτή Σεργκέι Πολούνιν (26 ως 28/12). Ακόμη στον εορταστικό κύκλο των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται και το Γκαλά όπερας της 30ής Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, αλλά και η συναυλία με τίτλο «Jazzy Christmas» (20/12) με την Big Band του Δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τη συναυλία της Καμεράτας με τίτλο «Αρωμα Βιέννης» (4 Ιανουαρίου 2016), στο οποίο το διεθνούς φήμης μουσικό σχήμα θα παίξει μερικές από τις ωραιότερες συνθέσεις της βιενέζικης παράδοσης.
Την περίοδο αυτή (και πιο συγκεκριμένα από τις 18 Δεκεμβρίου ως τις 28 Δεκεμβρίου) θα παρουσιαστεί και η οπερέτα του Φραντς Λέχαρ «Η εύθυμη χήρα», ενώ συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα «Ο γάμος του Φίγκαρο», η κλασική κωμωδία του Μπομαρσέ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

Συλλογή δώρων για την Κιβωτό του Κόσμου

Το Μέγαρο Μουσικής σε συνεργασία με την ομάδα των Atenistas συλλέγει (από τις 10 ως τις 30 Δεκεμβρίου) δώρα ετοιμάζοντας μια ξεχωριστή γιορτή για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Ιδρυμα Η Κιβωτός του Κόσμου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αφήνουν τα δώρα τους σε ειδικά κουτιά που θα βρίσκονται σε τέσσερα σημεία του μεγάρου. Τα δώρα πρέπει να είναι καινούργια και όχι μεταχειρισμένα, και τοποθετημένα μέσα σε εορταστική σακούλα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα