Μαρίνα Χρυσοβελώνη: "Το θέμα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων δεν μπορεί με τίποτα να παραγραφεί"

Με αφορμή τα 72 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων από τον γερμανικό στρατό κατοχής σαν σήμερα πριν από εβδομήντα δύο χρόνια, έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και στον «σκληρό δίσκο» της παγκόσμιας κοινότητας. Αποτελεί διαχρονικό ιστορικό αποτύπωμα της ναζιστικής κτηνωδίας και της εκδικητικής βαρβαρότητας, και ταυτόχρονα, σύμβολο των θυσιών και του ηρωισμού, της αντίστασης και του αγώνα των Ελλήνων για το μέγιστο των δικαιωμάτων, την Ελευθερία, απέναντι στο ναζισμό και τον φασισμό.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τιμούν με απέραντο σεβασμό τη μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, ενός από τα πιο φρικτά και απεχθή εγκλήματα πολέμου στη διάρκεια της εφιαλτικής ναζιστικής κατοχής. Το αποτρόπαιο έγκλημα στα Καλάβρυτα, όπως επίσης η σφαγή του Διστόμου καθώς και οι άλλες σφαγές από τους ναζί στην πατρίδα μας, μας υπενθυμίζουν με κάθε τρόπο πως το θέμα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων δεν μπορεί με τίποτα να παραγραφεί».

Ετικέτες: