Πιο σκληρή η ρύθμιση των οφειλών

Ευκολότερα θα χάνουν πλέον τη ρύθμιση των 100 δόσεων οι οφειλέτες του Δημοσίου. Οσοι δεν εξοφλούν ή δεν ρυθμίζουν τις νέες οφειλές προς την Εφορία εντός 30 ημερών από την ημέρα που καθίστανται ληξιπρόθεσμες, τότε αυτομάτως θα βγαίνουν από τη ρύθμιση.

Με βάση τις νέες διατάξεις που ισχύουν και ενεργοποιούνται από σήμερα, το καθεστώς γίνεται πιο ασφυκτικό για τους οφειλέτες, αφού όσοι έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων και επιθυμούν να μη χάσουν τα ευεργετήματα που προσφέρει θα πρέπει να εξοφλούν ή να ρυθμίζουν εντός 30 ημερών όλες τις νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, π.χ. ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ. Σε διαφορετική περίπτωση, όχι μόνο θα χάνουν τη ρύθμιση, αλλά θα αναβιώνουν και όλες οι προσαυξήσεις που διαγράφηκαν καθώς και τα πρόστιμα.

Από την 1η Ιουλίου 2016 προβλέπεται μείωση της χρονικής προθεσμίας από 30 ημέρες σε 15 ημέρες. Επίσης, από την 1η Ιανουαρίου 2017 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2017 η ρύθμιση χάνεται, αν ο οφειλέτης καθυστερήσει την εξόφληση των νέων οφειλών και δεν έχει παρέλθει εξάμηνο από την προηγούμενη καθυστερημένη εξόφληση.

Από την 1η Ιανουαρίου 2018 προϋπόθεση για τη διατήρηση της ρύθμισης είναι η εξόφληση των νέων οφειλών εντός της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους, δηλαδή άμεσα. Οσοι καθυστερήσουν την πληρωμή της νέας οφειλής έστω και μία μέρα, τότε η ρύθμιση χάνεται.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα