Ο Θουκυδίδης επιστρέφει στη Σφενδόνη

Μια από τις ωραιότερες και αρτιότερες παραγωγές των τελευταίων ετών, η παράσταση «Εγώ ο Θουκυδίδης, ένας Αθηναίος», επιστρέφει στο σανίδι. Από τις 26 Δεκεμβρίου και για εννέα μονάχα παραστάσεις, η Αννα Κοκκίνου θα μας αφηγείται στο θέατρο Σφενδόνη την ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια παράσταση που μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ. Αφηγητής είναι ένας άνθρωπος-μηχανή, ένας ιστορικός-ρομπότ, ο οποίος αδυνατεί να περπατήσει στη γη, ωστόσο είναι έτοιμος να περιπλανηθεί στον χωροχρόνο της Ιστορίας.

Μάλιστα, την αφήγηση συμπληρώνουν οι βιντεοπροβολές αλλά και η υποβλητική μουσική, που βοηθούν τους θεατές να ανακαλύψουν τα γεγονότα, όπως τα κατέγραψε ο σπουδαίος Θουκυδίδης στο εμβληματικό έργο του. Να σημειωθεί δε ότι τέλη Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν και ειδικές παραστάσεις για τα γυμνάσια και τα λύκεια της Αττικής. Η συγκεκριμένη δράση με τα γυμνάσια και τα λύκεια της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. Στο θέατρο Σφενδόνη (Μακρή 4, Μακρυγιάννη).

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα