Αδικήσαμε τον Νότη

Αποστολή της «δημοκρατίας» είναι να ασκεί αυστηρή κριτική στην εκάστοτε εξουσία. Και την αποστολή μας αυτή και την επιτελέσαμε και θα συνεχίσουμε να την επιτελούμε. Αναγνωρίζουμε όμως την αδικία όταν υπάρξουν νεότερες πληροφορίες και απαντήσεις στα ερωτήματά μας.

Στο πρόσφατο παρελθόν η εφημερίδα μας είχε φιλοξενήσει στις στήλες της εκτενή άρθρα και δημοσιεύματα για τον Νότη Μηταράκη, σήμερα βουλευτή Χίου, τότε υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (2012-2015) και βουλευτή Α΄ Αθηνών. Αυστηρά δημοσιεύματα που αφορούσαν την πολιτική και την κοινωνική διαδρομή του.

Αναγνωρίζουμε σήμερα ότι, άθελά μας, αδικήσαμε τον Νότη Μηταράκη. Δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε σε συγκεκριμένα δημοσιεύματα. Ομως, είναι δίκαιο να αναγνωρίσουμε ότι απαντήθηκαν ικανοποιητικά όλα τα ερωτήματα που είχαμε θέσει για το «πόθεν έσχες» του το 2012 και το διαμέρισμα που κατέχει στο Λονδίνο. Από την έρευνά μας και έγγραφα των αρμόδιων υπηρεσιών, που περιήλθαν σε γνώση μας μετά τα δημοσιεύματα, προέκυψε ότι οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, που έχει καταθέσει, είναι απόλυτα σύννομες. Ο Νότης Μηταράκης είναι ένας νέος άνθρωπος στην πολιτική, που κατάφερε να εκλεγεί με την πρώτη στην Περιφέρεια της Α΄ Αθηνών το 2012, να μπει και να παραμείνει στην προηγούμενη κυβέρνηση και μετά να εκλεγεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Χίο, στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Είναι αλήθεια ότι την περίοδο κατά την οποία διετέλεσε υφυπουργός Ανάπτυξης νομοθέτησε σημαντικές αλλαγές στο Fast Track και στον αναπτυξιακό νόμο, και δημιούργησε την Κεντρική Αδειοδοτική Αρχή -επαναστατική καινοτομία για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας-, τον Ενιαίο Φορέα Εξωστρέφειας και την Εταιρεία Διαχείρισης του Παράκτιου Μετώπου Αττικής. Είναι γεγονός ότι ο Νότης Μηταράκης είναι μια ξεχωριστή περίπτωση νέου πολιτικού. Με τα καλά και τα κακά του, με τις διεθνείς εμπειρίες και τις υπερβολές του, με την αμεσότητα αλλά και το αγγλοσαξονικό του χιούμορ και, αν δεν τον γνωρίζεις καλά, μπορείς πολύ εύκολα να παρεξηγήσεις αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα