Από σήμερα και η ταινία του Παπακαλιάτη

Το μενού στους κινηματογράφους αυτή την εβδομάδα

H πολυαναμενόμενη -και πολυσυζητημένη- νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη κυριαρχεί στις φρέσκες κινηματογραφικές κυκλοφορίες αυτής της εβδομάδας. Το φιλμ του Ελληνα δημιουργού με το λαμπερό καστ (το οποίο έμελλε να είναι το κύκνειο άσμα για τον Μηνά Χατζησάββα) είναι μια ωδή στον έρωτα, τον οποίο ζουν τρία ζευγάρια διαφορετικών γενεών και εθνικοτήτων. Κι όλα αυτά κάτω από τη σκιά της κρίσης και του ρατσισμού.

■ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις ιστορίες αγάπης ανάμεσα σε Ελληνες και ξένους υπηκόους εξελίσσονται σε μια Ελλάδα που αλλάζει ραγδαία, έχοντας ως κοινό παρονομαστή την οικονομική κρίση, το εργασιακό, το μεταναστευτικό, τον φασισμό, αλλά και το αιώνιο ερώτημα αν ο έρωτας μπορεί να τα αλλάξει όλα. Ενας νεαρός από άλλη χώρα και μια νεαρή Ελληνίδα, ένας εργαζόμενος σε μεγάλη εταιρία και το στέλεχος από την ξένη θυγατρική, ένα ζευγάρι στο οποίο δεν καταλαβαίνουν ο ένας τη γλώσσα του άλλου και, παρά την ηλικία τους, προσπαθούν να κάνουν μια νέα αρχή. Του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Με τους J.K. Simmons, Χριστόφορο Παπακαλιάτη, Andrea Osvart, Μαρία Καβογιάννη, Μηνά Χατζησάββα, Tawfeek Barhom, Νίκη Βακάλη.

Παρασκήνιο: Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Οσκαρ β’ ανδρικού ρόλου (για την ερμηνεία του στο «Whiplash») J.K. Simmons, ενώ είναι η τελευταία κινηματογραφική συμμετοχή του Μηνά Χατζησάββα.

■ Με το κεφάλι ψηλά

Εχοντας εγκαταλειφθεί από τη μητέρα του σε ηλικία έξι ετών, ο Μάλονι βρίσκεται συχνά πυκνά στα δικαστήρια ανηλίκων. Η Φλόρενς, δικαστικός ανηλίκων που πλησιάζει στη συνταξιοδότηση, και ο Γιαν, σύμβουλος που και ο ίδιος πέρασε πολύ δύσκολη παιδική ηλικία, αναλαμβάνουν την επιτήρησή του σε μια κοινή προσπάθεια να τον σώσουν. Οταν η συμπεριφορά του χειροτερεύει, ο Μάλονι θα οδηγηθεί σε ένα αυστηρότερο εκπαιδευτικό κέντρο, όπου θα συναντήσει την Τες, μια πολύ ιδιαίτερη νεαρή κοπέλα, η οποία θα του δείξει ότι υπάρχουν λόγοι για να ελπίζει για το αύριο.

Της Εμανουέλ Μπερκό. Με τους Κατρίν Ντενέβ, Μπενουά Μαζιμέλ, Σάρα Φορεστιέ, Ροντ Παραντό.

Παρασκήνιο: Η επίσκεψη της σκηνοθέτιδος, όταν ήταν μικρή, σε μια κατασκήνωση ανήλικων εγκληματιών, όπου εργαζόταν ως σύμβουλος ένας θείος της, έγινε η αφορμή για να δημιουργήσει το συγκεκριμένο φιλμ. 

■ Ο διαιτητής

Η Atletico Pabarile είναι η χειρότερη ποδοσφαιρική ομάδα στην τρίτη κατηγορία της Σαρδηνίας. Οι παίκτες της είναι ατάλαντοι, υπέρβαροι, ηλικιωμένοι ή ανήλικοι και ο προπονητής τους τυφλός! Ομως, η τύχη της ομάδας μοιάζει να αλλάζει με τον ερχομό ενός νεαρού ντόπιου παίκτη, ο οποίος επιστρέφει έπειτα από μια περιπέτεια στα γήπεδα της Αργεντινής. Καθώς η ομάδα αρχίζει να κερδίζει ακόμα και οι πρωταθλητές και μεγαλύτεροι εχθροί τους, οι αλαζονικοί Montecrastu, αρχίζουν να ανησυχούν. Η μοίρα, όμως, θέλει την τελική έκβαση της διαμάχης τους να ορίζεται από την παράλληλη πορεία του φιλόδοξου Κρουτσιάνι, ενός αστέρα της διαιτησίας, που κατέληξε ανάμεσα στους τελευταίους των τελευταίων όταν ένα σκάνδαλο διαφθοράς έβαλε άδοξο τέλος στη διεθνή καριέρα του. Του Πάολο Τζούκα. Με τους Στέφανο Ακόρσι, Τζέπι Κουτσιάρι, Ιάκομπο Κουλίν, Μπενίτο Ούργκου, Αλέσιο ντι Κλεμέντε, Μάρκο Μέσερι, Φραντσέσκο Πανοφίνο.

Παρασκήνιο: Ο Τζούκα εμπνεύστηκε την ιστορία της ταινίας από μια σειρά πραγματικών σκανδάλων από τον κόσμο του αθλητισμού.

■ Ο ηλίθιος

Ενας υδραυλικός, ο αθώος και ιδεαλιστής Ντίμα, αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του μελετώντας για να γίνει μηχανικός. Ενα βράδυ, πηγαίνοντας σε μια εργατική πολυκατοικία για μια διαρροή, αντιλαμβάνεται ότι το πολυώροφο κτίριο όπου στοιβάζονται δεκάδες οικογένειες πρέπει να εκκενωθεί, γιατί υπάρχει άμεσος κίνδυνος να καταρρεύσει. Τρέχει να ειδοποιήσει τη δήμαρχο και τις δημοτικές Αρχές. Ο Ντίμα περνά όμως όλη τη νύχτα κυνηγώντας τους διεφθαρμένους τοπικούς αξιωματούχους σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να σώσει εκείνους που η καλή κοινωνία έχει αποφασίσει να ξεχάσει. Του Γιούρι Μπίκοφ. Με τους Αρτέμ Μπιστρόφ, Νίνα Αντιούχοβα, Σεργκέι Αρτσιμπάσεβ, Πιοτρ Μπαραντσέεφ, Νικολάι Μπεντέρα.

Παρασκήνιο: Η ταινία χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από το ρωσικό υπουργείο Πολιτισμού, ο σκηνοθέτης όμως δεν έκανε κανέναν συμβιβασμό στον τρόπο με τον οποίο απεικόνισε την πατρίδα του. Αποτέλεσμα, ο ίδιος ο Ρώσος υπουργός να ξεκαθαρίσει πως, μετά τον «Ηλίθιο» και τον «Λεβιάθαν», σταματά να χρηματοδοτεί σχέδια παραγωγής που παρουσιάζουν αρνητική εικόνα για τη Ρωσία.

■ Ο καλόσαυρος

Σε έναν κόσμο όπου οι δεινόσαυροι δεν έχουν αφανιστεί, ένας νεαρός απατόσαυρος με το όνομα Αρλο γίνεται φίλος με τον Σπόρο, ένα μικρό αγόρι των σπηλαίων. Μαζί θα διασχίσουν έναν αφιλόξενο και μυστηριώδη κόσμο. Του Πίτερ Σον. Παρασκήνιο: Οι κινήσεις του Αρλο βασίστηκαν σε εκείνες των νεαρών ελεφάντων.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα