Γεννήθηκες για την καταστροφή!

Το «βαρύ» ζεϊμπέκικο του Γ. Παπανδρέου (σε γνωστό εστιατόριο της Σύμης) την ώρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία

Τι και αν γίνεται κοσμογονία στη γειτονιά μας, όταν ο Γιώργος μερακλώνει, το χορεύει το ζεϊμπέκικο, και ας γίνεται και πραξικόπημα! Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό και νυν πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργο Παπανδρέου, που πρόσφατα έριξε άλλη μία φορά τις στροφές του σε γνωστό εστιατόριο της Σύμης.

Ηταν το βράδυ της Παρασκευής (15 Ιουλίου), την ώρα που εξελίσσονταν το πραξικόπημα στην Τουρκία, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου, που βρισκόταν στο ακριτικό νησί (μια ανάσα από τα παράλια της γείτονος), μεράκλωσε με τη «Συννεφιασμένη Κυριακή» του Βασίλη Τσιτσάνη. Είναι το τραγούδι που τον «ξεσηκώνει», μόλις ακουστούν οι πρώτες νότες, αν και εξίσου ενθουσιάζεται με το «Γεννήθηκες για την καταστροφή», το οποίο ήταν αγαπημένο τραγούδι του πατέρα του Ανδρέα.

Μέσα στο κέφι, ουδείς τον ειδοποίησε για όσα γίνονταν μόλις έξι μίλια μακριά! Το δείπνο του περιλάμβανε συμιακό γαριδάκι, τοπικούς μεζέδες και λευκό κρασί, ενώ δεν είναι σαφές αν τον συνόδευε η νέα του σύντροφος.
Πάντβς, ο ΓΑΠ έχει προϊστορία με τα ζεϊμπέκικα στη Σύμη. Ηταν 2001 όταν το είχε πάλι χορέψει, στο πλαίσιο της ελληνοτουρκικής φιλίας, με τον μακαρίτη Ισμαήλ Τζεμ να χτυπάει παλαμάκια!

Φυσικά, ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι στις 3 Ιανουαρίου 2011, εν μέσω του Μνημονίου που επέβαλε στους Ελληνες, χόρευε αμέριμνος τον αγαπημένο του χορό στο Παυσίλυπο, στην Κηφισιά. Εκείνος ο χορός, πάντως, του είχε βγει ξινός. Η «δημοκρατία» σε πρωτοσέλιδό της αποκάλυψε το γεγονός, κάτι που προκάλεσε σάλο εναντίον του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα