Μηνύματα ενότητας των υποψηφίων!

Μεϊμαράκης, Κυριάκος και Αδωνις μίλησαν για μεγάλη γιορτή της ΝΔ! Τι είπαν όταν πήγαν να ψηφίσουν

Ενωτικό ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος οι υποψήφιοι για την προεδρία της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ σχολίασαν θετικά τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου στη «γιορτή», όπως είπαν, του κόμματος.

Λίγα λεπτά προτού ψηφίσει χθες το μεσημέρι στο εκλογικό τμήμα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι «το βράδυ δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι γιατί ο μεγάλος νικητής είναι η Νέα Δημοκρατία».

Παράλληλα, ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος ευχαρίστησε τους νεοδημοκράτες και την ΚΕΦΕ για την προσπάθεια που κατέβαλαν προκειμένου να διενεργηθούν οι εκλογές χωρίς προβλήματα και σχολιάζοντας τη μεγάλη προσέλευση των πολιτών στις κάλπες μίλησε για μια μεγάλη γιορτή της Νέας Δημοκρατίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ψήφισε λίγο μετά τις 11 το πρωί χθες περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά του στην ουρά του εκλογικού κέντρου της Κηφισιάς, όπου συνομίλησε με τους ψηφοφόρους βγάζοντας μαζί τους selfie. «Είναι ημέρα γιορτής για τη Ν.Δ.» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος και σημείωσε ότι οι φίλοι του κόμματος παίρνουν την τύχη της παράταξης στα χέρια τους.

«Η Ν.Δ. θα βγει ενωμένη και ανανεωμένη. Καλώ όσους δεν έχουν έρθει να ψηφίσουν να κάνουν τον κόπο. Είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την παράταξη αλλά για τον τόπο συνολικά. Η χώρα χρειάζεται μια ενωμένη, δυνατή, κεντροδεξιά παράταξη και είμαι σίγουρος ότι από αύριο θα την έχει» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατέληξε ότι το 2016 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη Νέα Δημοκρατία.

Ευτυχής για τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. δήλωσε και ο Αδωνις Γεωργιάδης που ψήφισε στο Περιστέρι και επέδειξε το ψηφοδέλτιο με το όνομά του. «Ο κόσμος αγκαλιάζει τη Ν.Δ. και την προσπάθειά μας να φτιάξουμε μια νέα κεντροδεξιά παράταξη, που θα πάρει σύντομα στα χέρια της τις τύχες της χώρας και θα βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων» σχολίασε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος και τόνισε ότι «από αύριο θα είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, ισχυροί, για μια παράταξη όπως την ονειρευόμαστε».

Ο Τζιτζικώστας από το πρωί προέβλεψε υψηλή συμμετοχή!

Στο Βελλίδειο ψήφισε χθες λίγο μετά τις 9.30 το πρωί ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος έδειξε από το πρωί ότι είχε προαισθανθεί τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις που έκανε λίγο μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

«Τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα είναι μηνύματα υψηλής συμμετοχής. Σήμερα γυρίζουμε σελίδα και αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν. Κρατάμε τα καλά και προχωράμε μπροστά για να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό, δημοκρατικό, μια Ν.Δ. που θα συνομιλεί με την κοινωνία, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ περιστοιχιζόταν από νεολαίους υποστηρικτές του που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο Βελλίδειο.

Ο κ. Τζιτζικώστας περίμενε στη σειρά ώσπου να πληρώσει το αντίτιμο και να μπορέσει στη συνέχεια να ψηφίσει. Μαζί του προσήλθε και η όμορφη σύζυγός του Ελεάνα Βλάχου, η οποία πάντως κράτησε διακριτική παρουσία: άφησε τον σύζυγό της να ψηφίσει μόνος του και στη συνέχεια ψήφισε και η ίδια χωρίς κάμερες και φωτογράφους.

Εκείνη την ώρα στο Βελλίδειο βρίσκονταν αρκετοί στενοί συνεργάτες του κ. Τζιτζικώστα, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι. Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας πέρασε και από το εκλογικό τμήμα που βρισκόταν στο λιμάνι και στη συνέχεια αναχώρησε για την Αθήνα, όπου και παρακολούθησε την εξέλιξη της ψηφοφορίας.

Ν. Οικονόμου

Ενθουσιασμένοι από την προσέλευση Σαμαράς, Αβραμόπουλος και Ντόρα!

Με τα τρία ευρώ στο χέρι και εντυπωσιασμένοι από τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου, οι Αντώνης Σαμαράς, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Ντόρα Μπακογιάννη βρέθηκαν χθες στα εκλογικά κέντρα προκειμένου να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές.

Μάλιστα, ο Ελληνας επίτροπος πέταξε από τις Βρυξέλλες, ώστε να ασκήσει το εκλογικό δικαίωμά του στην Κηφισιά. «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία, μέλος της μεγάλης οικογένειας των ευρωπαϊκών δημοκρατικών κομμάτων, σήμερα με αυτή τη διαδικασία αλλάζει σελίδα, αλλάζει κεφάλαιο» είπε χαρακτηριστικά, ενθουσιασμένος από την μεγάλη συμμετοχή. Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς περίμενε υπομονετικά (για αρκετή ώρα) στην ουρά μαζί με τη σύζυγό του Γεωργία για να ψηφίσει. Λίγο αργότερα, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. προχώρησε και στη σχετική δήλωση, λέγοντας ότι η ενότητα είναι η δύναμη της ΝΔ. «Στόχος είναι να μπει ένα τέλος σε αυτή την ανίκανη και αδίστακτη κυβέρνηση» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η Ντόρα Μπακογιάννη αρκέστηκε σε ένα μικρό σχόλιο στο twitter, όπου δημοσίευσε και τη σχετική φωτογραφία με το ψηφοδέλτιο ανά χείρας. «Η μεγάλη συμμετοχή αποδεικνύει ότι η Ν.Δ. είναι ένα μεγάλο δυνατό κόμμα» έγραψε, σχολιάζοντας φυσικά την αθρόα προσέλευση των μελών του κόμματος.

Παροξυσμός (!) για τον Κ. Καραμανλή

Θερμή υποδοχή του επιφύλαξαν στη Θεσσαλονίκη! Η βόλτα στην παραλία, η ατάκα από ηλικιωμένο και η selfie

Ρεπορτάζ
Νίκος Οικονόμου

Σε δημοψήφισμα υπέρ του Κώστα Καραμανλή μετατράπηκε η διήμερη παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Ο Κώστας Καραμανλής, στις δύο εμφανίσεις που έκανε στην εκλογική περιφέρειά του, έγινε δεκτός με ενθουσιώδη τρόπο από τους Θεσσαλονικείς και εισέπραξε δεκάδες θερμά σχόλια.

Η πρώτη εμφάνιση του Καραμανλή έγινε το Σάββατο το μεσημέρι με μια βόλτα διαρκείας το μεσημέρι. Παρέα με τον παλιό προσωπικό και πολιτικό φίλο του Βάκη Φραντζή, περπάτησαν από το Μέγαρο Μουσικής ως το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. φορούσε φόρμα γυμναστικής. Κάπου κοντά στο άγαλμα εμφανίστηκαν η Νατάσα Παζαΐτη και τα δύο παιδιά του, ο Αλέξανδρος και η Αλίκη, με τους οποίους συνέχισαν τη βόλτα επιστρέφοντας.

Ιδια ήταν η εικόνα και χτες το πρωί. Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. προσήλθε να ψηφίσει στις 9 το πρωί στη δημοτική βιβλιοθήκη. Πλήθος κόσμου τον υποδέχτηκε, ενώ το σχόλιο που ακούστηκε πολύ δυνατά προήλθε από ένα ηλικιωμένο νεοδημοκράτη: «Πιο φανερά, πρόεδρε». «Τα λαμόγια έξω, πρόεδρε» είπε στον Κ. Καραμανλή κάποιος.

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. πήγε να καθίσει στην ουρά, αλλά ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα Γιάννης Πάιδας τον προέτρεψε να προχωρήσει μπροστά. «Ευχαριστούμε πολύ και συγγνώμη για την παράκαμψη» είπε ο κ. Καραμανλής. Συμπλήρωσε το έντυπο για την ψηφοφορία και έβγαλε από την τσέπη του 6 ευρώ (ένα χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ και ένα κέρμα του ενός ευρώ). Πρώτη ψήφισε η Νατάσα, που ήταν σικ ντυμένη, και μετά ο ίδιος, χωρίς γραβάτα αλλά με μπλουτζίν.

Τέλος φεύγοντας έβγαλε μια selfie με ένα παλιό ΟΝΝΕΔίτη και είχε έναν ωραίο διάλογο με τον πρόεδρο της Διοικούσας Μηνά Σαμαντζίδη: «Μηνά, σε βλέπω μια χαρά». «Πρόεδρε, τέτοια ώρα να έρχεσαι. Οχι όπως τις άλλες φορές στις 7 παρά τέταρτο το πρωί» ήταν η απάντηση του κ. Σαμαντζίδη! Παραβρέθηκαν αρκετοί καραμανλικοί, ο πρώην βουλευτής Ευρυπίδης Στυλιανίδης αλλά και η σύζυγός του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου Ελένη, η οποία είχε μια σύντομη χειραψία μαζί του.

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα