Φάρμακα με ΦΠΑ 13% (!) καταγγέλλει τώρα ο ΠΦΣ

Αλαλούμ με το υπουργείο

Αναστάτωση επικρατεί στην φαρμακευτική αγορά, καθώς, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), τις τελευταίες ημέρες αρκετά σκευάσματα υπάγονται πλέον σε αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ 13%, αντί του μειωμένου συντελεστή 6%. «Για μια σειρά σκευασμάτων, όπως οι ηπαρίνες και τα σκιαγραφικά, οι εταιρίες υπολογίζουν πλέον ΦΠΑ 13%. Την ίδια ώρα, λοιπόν, που έχει παγώσει η δόση του 1 δισ. ευρώ προς τη χώρα μας, λόγω υπέρβασης των δαπανών του ΕΟΠΥΥ, το ίδιο το κράτος υπερφορολογεί τον εαυτό του και ανεβάζει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους ασφαλισμένους. Το ποσό της φαρμακευτικής δαπάνης αυξάνεται, λόγω ΦΠΑ, άρα μειώνεται το ποσό κάλυψης προς τους ασφαλισμένους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ.

Η δέσμευση

Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν έκπληκτοι για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, τονίζοντας ότι το υπουργείο Υγείας είχε δεσμευτεί για την παραμονή των φαρμάκων στον χαμηλό συντελεστή 6%. «Το αλαλούμ στον χώρο των φαρμάκων συνεχίζεται, παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις του καλοκαιριού και τη συμφωνία με τους δανειστές. Πρέπει, επιτέλους, να γίνει κατανοητό από την κυβέρνηση ότι η φαρμακευτική αγορά αποτελεί έναν ευαίσθητο τομέα της οικονομίας, που δεν υπόκειται στους νόμους των αγορών, αλλά υπερισχύει ο κοινωνικός χαρακτήρας, επειδή η Υγεία και το φάρμακο είναι κοινωνικά αγαθά» καταλήγει ο ΠΦΣ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα