Αστυνομικοί-κομάντος έπιασαν νέο Εσκομπάρ

Ο Βρετανός μεγαλέμπορος κοκαΐνης (με τις 98 ταυτότητες) συνελήφθη σε μπαρ ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης

Στα χέρια των ελληνικών Αρχών έπεσε ένας από τους πλέον καταζητούμενους κακοποιούς του πλανήτη, που τα τελευταία χρόνια κατάφερνε να ξεγλιστρά από κάθε παγίδα που του έστηναν οι αστυνομικοί. Ο Βρετανός μεγαλέμπορος κοκαΐνης με τα 98 πρόσωπα συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής σε μπαρ κεντρικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, βγαλμένης από σενάριο κινηματογραφικής ταινίας.

Οι Αρχές είχαν διαπιστώσει ότι είχε έρθει στην Ελλάδα για τα Χριστούγεννα και την επομένη θα συναντούσε, ύστερα από καιρό, τη μητέρα του και τα δύο ανήλικα παιδιά του, που ζουν στην Αγγλία. Ο ίδιος φέρεται ότι κινούνταν μεταξύ Ισπανίας, Πορτογαλίας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας για να κατευθύνει την οργανωμένη εγκληματική ομάδα του, που πλημμύριζε τη Βρετανία με κοκαΐνη ισπανικής προέλευσης.

Ετσι, οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας έστησαν με απόλυτη μυστικότητα μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση με αστυνομικούς-κομάντος, που επιλέχθηκαν ως οι πλέον κατάλληλοι για πιθανή μάχη σώμα με σώμα και ανταλλαγή πυρών! Η επέμβαση έγινε σε χρόνο ρεκόρ, τη στιγμή που ο Σάιμον Ντάτον καθόταν στο μπαρ του ξενοδοχείου, προφανώς θεωρώντας ότι δεν κινδύνευε να εντοπιστεί. Δεν γνώριζε ότι οι Ελληνες αστυνομικοί είχαν πληροφορηθεί ότι βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη κι έτσι έπεσε στα χέρια τους χωρίς να μπορέσει ούτε να αντισταθεί. Πρόλαβε μόνο να δείξει ένα διαβατήριο, για το οποίο όμως οι αστυνομικοί ήταν βέβαιοι ότι ήταν ψεύτικο κι έτσι δεν μπόρεσε να τους παραπλανήσει.

Ο 39χρονος «φαντομάς» κατάφερνε από το 2009 να ξεφεύγει από τις αστυνομικές υπηρεσίες πολλών χωρών της Ευρώπης, χρησιμοποιώντας 98 διαφορετικές ταυτότητες! Οποτε άλλαζε την εμφάνισή του, χρησιμοποιούσε διαφορετικό δελτίο ταυτότητας ή δίπλωμα οδήγησης κι έτσι άλλες φορές εμφανιζόταν με μουστάκι και γυαλιά και άλλες χωρίς πολλά μαλλιά. Σε άλλες φωτογραφίες φορούσε περούκα καταφέρνοντας να ξεγελά τους πάντες.

Ο καταζητούμενος Βρετανός είχε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και το καλοκαίρι, όπου έκανε διακοπές με τα παιδιά του, χωρίς τη μητέρα τους, με την οποία έχει χωρίσει. Χθες το πρωί, την ώρα που βρισκόταν στο γραφείο του εισαγγελέα μελετώντας τον φάκελο με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, έφτασαν στη συμπρωτεύουσα η μητέρα του και τα παιδιά του. Ο 39χρονος βρίσκεται στη λίστα των Αρχών της Βρετανίας με τους 10 πιο καταζητούμενους κακοποιούς, ενώ τα αρχεία της εθνικής υπηρεσίας κατά του οργανωμένου εγκλήματος της χώρας προειδοποιούν ότι είναι επικίνδυνος και εξαιρετικά βίαιος.

Το όνομά του ήταν γνωστό στις Αρχές από το 2009, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε ηγετικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση, η οποία διοχέτευε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης από την Ισπανία στη βορειοδυτική Αγγλία. Τα στοιχεία του έγιναν γνωστά όταν εντοπίστηκε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας και συσκευασίας ναρκωτικών στο Μάντσεστερ, όπου κατασχέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, αξίας 1.600.000 λιρών Αγγλίας! Σε εκείνη την επιχείρηση συνελήφθησαν 17 άτομα, τα οποία καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης που ξεπερνούν συνολικά τα 170 χρόνια.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα