Αναζητείται δωμάτιο στη νύμφη του Θερμαϊκού

Χιλιάδες Τούρκοι και Βούλγαροι για ρεβεγιόν στη Θεσσαλονίκη! 100% πληρότητα στα ξενοδοχεία

Ρεπορτάζ
Μαρία Μαθιοπούλου

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αποχαιρετά η ξενοδοχειακή αγορά της Θεσσαλονίκης το 2015, αφού κατά το εορταστικό τετραήμερο της Πρωτοχρονιάς στα ξενοδοχεία της πόλης δεν θα πέφτει ούτε καρφίτσα. Εδώ και περισσότερο από έναν μήνα οι κρατήσεις για την περίοδο από τις 29 Δεκεμβρίου έως τις 2 Ιανουαρίου έπεσαν βροχή, κάνοντας σχεδόν αδύνατη την εύρεση δωματίου τις μέρες αυτές για όσους δεν είχαν φροντίσει εγκαίρως. Οι βασικοί πελάτες των ξενοδοχείων θα είναι Βαλκάνιοι και Τούρκοι, που την τελευταία τριετία δείχνουν την προτίμησή τους στη Θεσσαλονίκη με όλο και μεγαλύτερη ένταση. Μάλιστα, ειδικά οι Τούρκοι υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τα 2.000 άτομα, ενώ από τους Βαλκάνιους έντονη θα κάνουν την παρουσία τους οι Βούλγαροι.

Οι κρατήσεις

Οι πληρότητες πλησίασαν το 100% και τα Χριστούγεννα, όμως οι πελάτες ήταν κατά κύριο λόγο Ελληνες και Κύπριοι, με κρατήσεις που έγιναν περισσότερο την τελευταία στιγμή. Οπως σημειώνει στη «δημοκρατία» ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Τορνιβούκας, φέτος η ζήτηση και το ενδιαφέρον για κρατήσεις άρχισαν να καταγράφονται πολύ νωρίτερα από ό,τι τις περσινές γιορτές. Κατά τον ίδιο, η σχέση τιμής και ποιότητας που προσφέρουν τα ξενοδοχεία της πόλης είναι καταλυτικός παράγοντας για την προτίμηση που δείχνουν οι ξένοι, μετά και τις προωθητικές ενέργειες που κάνουν τόσο η Ενωση Ξενοδόχων όσο και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

«Η Θεσσαλονίκη είναι πια πολύ φθηνή στα ξενοδοχεία της. Οταν σε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο μπορεί να βρει κανείς δίκλινο από 100 έως 110 ευρώ, ενώ σε ένα τετράστερο οι τιμές πέφτουν κάτω από τα 100, είναι λογικό ο προορισμός να γίνεται ελκυστικός» σημειώνει ο κ. Τορνιβούκας, υπογραμμίζοντας παράλληλα και τις πολλές επιλογές διασκέδασης και αναψυχής που προσφέρει η πόλη.

Η μέση πληρότητα κατά το 2015 για τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης διαμορφώθηκε στο 67%, οριακά αυξημένη σε σχέση με την περσινή χρονιά, μέγεθος που θα είχε σαφώς καλύτερες επιδόσεις, αν δεν μεσολαβούσαν τα capital controls το καλοκαίρι, που ανέκοψαν για λίγο την θετική τάση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα