«Παγωμένη» η αγορά της Θεσσαλονίκης!

Το 2015 κλείνει με διψήφια μείωση τζίρου. Τελευταία ελπίδα για τους εμπόρους, οι ξένοι επισκέπτες για την Πρωτοχρονιά

Ρεπορτάζ
Μαρία Μαθιοπούλου

Με διψήφια μείωση του τζίρου κλείνει το 2015 για την εμπορική αγορά της Θεσσαλονίκης, που είδε πενιχρούς «καρπούς» τα Χριστούγεννα και κρατά μικρό καλάθι και για την τελευταία εβδομάδα του χρόνου. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ) Παντελής Φιλιππίδης απαντά με αφοπλιστικό τρόπο σε όσους επικαλούνται το πλήθος του κόσμου στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους τις τελευταίες ημέρες για να δείξουν πως τα πράγματα πάνε καλύτερα. «Η αγορά της Θεσσαλονίκης είναι χιλιόμετρα, από την Τούμπα και την Καλαμαριά μέχρι τα δυτικά. Ακούμε, όμως, συνέχεια για τα 100 μέτρα της Τσιμισκή. Αυτή δεν είναι δική μου αγορά, αλλά των πολυεθνικών» σημειώνει χαρακτηριστικά στη «δημοκρατία».

Την μεγαλύτερη αντοχή, πάντως, και αυτές τις γιορτές, στις οποίες ο προϋπολογισμός για τα δώρα μειώθηκε δραματικά, έδειξαν για ξανά τα παιχνίδια και ό,τι είχε να κάνει με παιδικά είδη. «Κάθε πέρυσι και καλύτερα… Οι φετινές γιορτές είναι σαφώς χειρότερες από τις περυσινές για την αγορά. Αυτή τη φορά δεν αγγίξαμε απλώς τον τοίχο – γίναμε χαλκομανία» αναφέρει ο πρόεδρος των εμπόρων της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας τα φορολογικά βάρη του Δεκεμβρίου για τους καταναλωτές.

Ο ίδιος πάντως, όπως και οι υπόλοιποι έμποροι, ελπίζει ότι η σημαντική παρουσία ξένων επισκεπτών τις εορταστικές αυτές ημέρες στην πόλη, κυρίως Τούρκων και Βαλκάνιων, θα μεταφραστεί σε κινητικότητα, για την οποία διψά η αγορά. «Ελπίζουμε να αλλάξουν λίγο την ψυχολογία του τελευταίου καιρού, δεν μπορούν όμως να κάνουν και θαύματα» λέει, προβλέποντας νέα λουκέτα από την επόμενη χρονιά. Η κίνηση αναμένεται να κορυφωθεί αύριο, με τους Θεσσαλονικείς να κάνουν τα τελευταία ψώνια τους έως τις 5 το απόγευμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα