Ο Ι. Στουρνάρας παραμένει πιστός φίλος των δανειστών!

Δεν πρόλαβε καλά καλά να μπει το νέο έτος και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας έσπευσε (σε γραμμή Σόιμπλε) να δώσει εντολές (!) τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στους Ελληνες βουλευτές! Και βέβαια για το μόνο που θα μπορούσε να προτρέψει είναι άπαντες να συναινέσουν στις απαιτήσεις του Βερολίνου, θυμίζοντας εποχές όπου τον αποκαλούσαν «yes man» της τρόικας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με άρθρο του κεντρικού τραπεζίτη, η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει μέχρι κεραίας τη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε με το κουαρτέτο, ειδάλλως ενδεχόμενη αποτυχία στην αξιολόγηση «θα λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά, επαναφέροντας στη μνήμη την αρνητική εμπειρία του πρώτου εξαμήνου του 2015». «Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τη σύμβαση που διαπραγματεύτηκε με τους εταίρους και να λάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να βελτιωθεί το κλίμα εμπιστοσύνης, αξιοποιώντας το θετικό γεγονός της προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» τονίζει χαρακτηριστικά ο Γ. Στουρνάρας, λόγια τα οποία εύκολα θα μπορούσαν να έχουν βγει από τα χείλη του κ. Σόιμπλε ή της κυρίας Μέρκελ.

Μάλιστα σε σκληρό ύφος (λες και… διατάζει) αναφέρει ότι «σήμερα δεν νοείται νέα οπισθοδρόμηση», καλώντας τη Βουλή των Ελλήνων να συμβάλει στην ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου που υλοποιεί τη σύμβαση, δηλαδή να πει σε οτιδήποτε «ναι σε όλα». Φυσικά, δεν παραλείπει να διαμηνύσει ότι όλα τα «φιλέτα» του Δημοσίου θα πρέπει να (ξε)πουληθούν…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα