Ο Μπουτάρης θέλει Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών τώρα

Οι προτεραιότητες του δήμου το 2016

Επιμένει στη δημιουργία αποτεφρωτηρίου η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη, θέτοντάς τη μάλιστα ως μία από τις προτεραιότητές της για το 2016, όπως τουλάχιστον έκανε γνωστό η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα.

Μάλιστα, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να αγοραστεί οικόπεδο στην περιοχή της Σίνδου για την κατασκευή Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών, σημείωσε ότι «υπάρχει ομάδα στον δήμο που θα ασχοληθεί με το ζήτημα», ενώ έκανε λόγο για την ύπαρξη μιας μελέτης η οποία θα επικαιροποιηθεί και ο διεθνής διαγωνισμός θα βγει άμεσα στον αέρα.

Σύμφωνα με την κυρία Ρανέλλα, άλλες προτεραιότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2016 είναι επίσης το νέο ΕΣΠΑ αλλά και οι εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης.

Τα έργα

Το ΕΣΠΑ έκλεισε για τον δήμο με απορροφητικότητα 95%, με τα περισσότερα έργα να ολοκληρώνονται, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος, η οποία πρόσθεσε ότι θα αρχίσουν να παραδίδονται άμεσα σε χρήση.

Πρόκειται για τρία σχολεία, το Κοινωνικό Ιατρείο Τριανδρίας, τον νέο στόλο απορριμματοφόρων, την ανάπλαση της περιοχής Χρηματιστηρίου, την ενεργειακή αναβάθμιση στα κτίρια της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και του Αρχιτεκτονικού, καθώς και μικρές παρεμβάσεις στη Νέα Παραλία.

Σχολιάζοντας την κριτική του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Σταύρου Καλαφάτη για «χύμα διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη», η αντιδήμαρχος Οικονομικών είπε χαρακτηριστικά: «Χυμώδεις θα μπορούσες να μας πεις, χειμαρρώδεις ίσως, χύμα όμως ποτέ».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα