Απελάσεις (!) από Μέρκελ στη Γερμανία που «βράζει»

Η καγκελάριος σκληραίνει τη γραμμή της στο θέμα του προσφυγικού έπειτα από τις εκατοντάδων επιθέσεις στη χώρα

«Αν οι πρόσφυγες διέπραξαν ένα αδίκημα… θα πρέπει να έχει συνέπειες. Αυτό σημαίνει ότι το δικαίωμα (παραμονής τους στη Γερμανία) θα πρέπει να τερματίζεται» δήλωσε προχθές η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, σκληραίνοντας αισθητά τη γραμμή της στο θέμα του Προσφυγικού. Η αλλαγή στάσης (που λειαίνει το έδαφος ώστε πλέον οι αιτούντες άσυλο να απελαύνονται με την πρώτη καταδίκη, ακόμη και με ποινή αναστολής, ακόμη και αν διώκονται στη χώρα τους) ήταν περισσότερο από αναμενόμενη.

Στον απόηχο των εκατοντάδων επιθέσεων -σχεδόν οι μισές εξ αυτών σεξουαλικές- σε βάρος Γερμανίδων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία αλλά και στη Φρανκφούρτη, στο Ντίσελντορφ και το Βερολίνο, η γερμανική κοινωνία έχει διχαστεί και η δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο της Μέρκελ (που έφερε στη χώρα πάνω από 1.000.000 πρόσφυγες) μεγαλώνει.

Οι μηνύσεις

Μόνο στην Κολονία ο αριθμός των μηνύσεων έχει φτάσει πλέον τις 379, ενώ η ομοσπονδιακή αστυνομία έχει ταυτοποιήσει 32 υπόπτους, από τους οποίους οι 22 είναι αιτούντες άσυλο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Χάικο Μαας χαρακτήρισε, μάλιστα, τις επιθέσεις «συμφωνημένες ή προσχεδιασμένες», ενώ το Σάββατο η Κολονία γέμισε διαδηλωτές.

Αρχικά εκατοντάδες γυναίκες συγκεντρώθηκαν στον καθεδρικό ναό διαμαρτυρόμενες για τις επιθέσεις. Αργότερα υποστηρικτές του ξενοφοβικού PEGIDA, που, με το σύνθημα «το PEGIDA προστατεύει» και την ανάρτηση του ιδρυτή τους στο διαδίκτυο «Rapefugees not welcome» («οι πρόσφυγες που βιάζουν δεν είναι ευπρόσδεκτοι»), κατέληξαν να συγκρουστούν με την αστυνομία.

Ταυτόχρονα με τους εκατοντάδες διαδηλωτές του PEGIDA, αριστεροί αντιδιαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην ίδια πλατεία. Εκείνη όπου είχαν σημειωθεί οι επίμαχες επιθέσεις σε βάρος των γυναικών το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Την ίδια ώρα η γερμανική αστυνομία (αυτή τη φορά του κρατιδίου της Ρηνανίας – Βόρειας Βεστφαλίας) αποκάλυψε ότι ο άνδρας που σκοτώθηκε σε παρισινό αστυνομικό τμήμα -όταν επιχείρησε να επιτεθεί εναντίον αστυνομικών με χασαπομάχαιρο και ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών- είχε επίσης ζήσει για ένα διάστημα σε κέντρο φιλοξενίας αιτούντων ασύλου στη δυτική Γερμανία.

«Ιδιαίτερα» καλών τρόπων στο Βέλγιο

Μαθήματα σεβασμού στις γυναίκες θα παραδίδει το Βέλγιο στους αιτούντες άσυλο! Με αφορμή τα τεκταινόμενα στη Γερμανία, ο Βέλγος υφυπουργός Ασύλου και Μετανάστευσης Τέο Φράνκεν ανακοίνωσε ότι αυτού του είδους οι οδηγίες, που παραδίδονται ήδη σε κάποια κέντρα υποδοχής ακολουθώντας το νορβηγικό μοντέλο, θα επεκταθούν σε όλα τα κέντρα. Διευκρίνισε δε ότι «το περιεχόμενό τους θα μπορούσε να είναι ευρύτερο από το θέμα του σεβασμού των γυναικών. Πρόκειται καταρχάς για κανόνες που πρέπει να γίνονται σεβαστοί, ευρωπαϊκές αξίες, τη συμπεριφορά που αναμένουμε από κάποιον». Αντίθετα, η υπουργός των Δικαιωμάτων Γυναικών και Ισότητας των Ευκαιριών Ιζαμπέλ Σιμονί κατηγόρησε τον Φράνκεν, που ανήκει στο εθνικιστικό φλαμανδικό N-VA, για «ρατσισμό το λιγότερο συγκεκαλυμμένο».


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα