«Οσοι φοβούνται φωνάζουν πιο πολύ»

Διαρροή -κεραυνός από το Μαξίμου για την υπόθεση του Στ. Παπασταύρου

Σφίγγει περαιτέρω ο κλοιός για τον Σταύρο Παπασταύρου, τον συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, την ώρα που ανώτατοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης -επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα της «δημοκρατίας» και της «κυριακάτικης δημοκρατίας»– τον φωτογραφίζουν ως τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις κατά της τροπολογίας Παπαγγελόπουλου, η οποία λύνει τα χέρια των δικαστών για τη «λίστα Λαγκάρντ»! «Φαίνεται ότι πολλοί ανησυχούν με τις εξελίξεις, αλλά κάποιοι το εκδηλώνουν κιόλας. Επώνυμα στελέχη της κυβέρνησης Σαμαρά -και μάλιστα πολύ κοντά στον πρώην πρωθυπουργό- δυσκολεύονται να κρύψουν την αγωνία τους στα κοινωνικά μέσα» τονίζουν κύκλοι της κυβέρνησης, αναφερόμενοι φυσικά στον κ. Παπαπασταύρου και στα 5.390.000 δολάρια που εμφανίζονται στη «λίστα Λαγκάρντ» δίπλα από το όνομά του.

Εξάλλου, οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν με νόημα την αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου ότι «οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές, διότι πλέον υπάρχει μια κυβέρνηση με πολιτική βούληση».

Ανοίγει δρόμος

Παράλληλα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, δίχως κανέναν δισταγμό, συμπληρώνουν ότι η φοροδιαφυγή και η διακίνηση μαύρου χρήματος δεν είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και όποιος έχει βγάλει τα λεφτά του στο εξωτερικό «θα πρέπει να μπορεί να εξηγήσει και που τα βρήκε».

Σε ό,τι αφορά την τροπολογία Παπαγγελόπουλου, με την οποία ουσιαστικά «αίρεται ένα νομικό εμπόδιο που καθιστούσε αδύνατη τη διερεύνηση τέτοιων αποδεικτικών μέσων («λίστα Λαγκάρντ», «λίστα Φαλτσιανί» κ.λπ.), και ανοίγει ο δρόμος για τον έλεγχο της προέλευσης των κεφαλαίων που έχουν διοχετευτεί στο εξωτερικό», η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι αντιδράσεις έδειξαν ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Και τούτο διότι προκάλεσε:

  • Την παραίτηση πέντε εκ των εννέα μελών του Δ.Σ. της Ενωσης Εισαγγελέων, αποδεικνύοντας έτσι ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση ήταν πρωτοβουλία της μειοψηφίας,
  • την ανακοίνωση 12 εκ των 15 μελών του Δ.Σ. της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με την οποία τάσσονται υπέρ της τροπολογίας Παπαγγελόπουλου,
  • την προσωπική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, η οποία ανέφερε: «Προσωπική μου άποψη είναι ότι ορθώς ψηφίστηκε η διάταξη, με την οποία επιτρέπεται η αποδεικτική αξιοποίηση στοιχείων που έχουν συλλεγεί με μη νόμιμο τρόπο»


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα