Μαζί να γράψουμε λαμπρή ιστορία

Έτσι έλεγε ο Ύμνος της Νέας Δημοκρατίας, που έχει γράψει ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς, ο οποίος όμως καταργήθηκε (ας τον ξανακούσουν οι νεοδημοκράτες για να θυμηθούν πού ήταν και πού τους φτάσανε) ως φασιστικός, ναζιστικός, χουντικός (πάντα λίγη χούντα χρειάζεται…), ακροδεξιός, χριστιανικός, ελληνοκεντρικός και όσα άλλα του καταμαρτύρησαν τα αποβράσματα της πολιτικής τιποτολογίας και έντρομοι οι νερόβραστοι νεοδημοκράτες, έσπευσαν να τον καταργήσουν και αντί αυτού να καθιερώσουν το «Μιά ωραία πεταλούδα». Μη μας φανεί παράξενο να καθιερωθεί αργότερα και το «Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους». Εδώ ο Κωνσταντίνος έγινε κολλητός με τον Μίκη και τραγουδούσαν μαζί «αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας».

Όμως όπως διαβάζουμε στις εφημερίδες, η κυβέρνηση αποφάσισε να γράψει λαμπρή ιστορία, στηριγμένη όχι βέβαια πάνω σε νέα δεδομένα που ανακάλυψε η έρευνα και η επιστήμη (π.χ. παλιά αρχεία, ανασκαφές κ.λπ.) αλλά να την διαστρεβλώσει. Διότι τι άλλο άραγε προμηνύει η σαφής προειδοποίηση της κυρίας Σίας, ότι θα την ξαναδούμε χωρίς «Εθνόμετρο»; Δίδεται σαφής γραμμή και ουδεμία αμφιβολία υπάρχει περί τούτου, δηλαδή για την τερατογέννεση που θα μας προκύψει.

Βέβαια και για να είμαστε δίκαιοι, είχε προηγηθεί η κ. Μαρία Ρεπούση, την οποία η τότε υπουργός Εθνικής (ακόμη) Παιδείας Μαριορή Γιαννάκου, ανέσυρε από την αφάνειά της και της ανέθεσε να γράψει για την Μικρασιατική Εκστρατεία. Έτσι, η Μαρία άρπαξε την ευκαιρία και έχοντας ως τηλαυγή φάρο, που μας έλεγαν και στο σχολείο, το παρελθόν της σε Ρήγα Φερραίο και ΚΚΕ εσ., τα οποία, ως γνωστόν αποτελούν εχέγγυα για μία αμερόληπτη συγγραφή, φόρεσε τα κόκκινα γάντια του μποξ και άρχισε να γρονθοκοπεί:

●Τον Έρνεστ Χεμινγκουέϊ (ανταποκριτής στην Σμύρνη το 1922 της εφημερίδος «Toronto Star»)

●Τον τότε πρόξενο των ΗΠΑ στην Σμύρνη Τζώρτζ Χόρτον, που περιέγραψε με τα μελανώτερα χρώματα την σφαγή των Ελλήνων της Σμύρνης, στο βιβλίο του «Η μάστιγα της Ασίας».

●Την Διδώ Σωτηρίου, που κάπως διαφοροποιείται από τον συνωστισμό της κ. Μαρίας στο βιβλίο της «Ματωμένα Χώματα».

●Τον Γιάννη Κορδάτο, που βάζει τα πράγματα στη θέση τους και την κ Μαρία στη δική της.

●Το πρωτοσέλιδο του «Ελευθέρου Βήματος» της 2 Σεπτεμβρίου του 1922.

●Το πρωτοσέλιδο του «Εμπρός» της ίδιας ημέρας.

●Το πρωτοσέλιδο του «Σκριπ» της ίδιας ημέρας.

●Το πρωτοσέλιδο της «Μακεδονίας» της ίδιας ημέρας.

Όλοι οι παραπάνω ανιστόρητοι, τόλμησαν να ισχυριστούν ότι το λεπίδι του τούρκου, ήταν λεπίδι, και όχι η αιθέρια λάμα ξυρίσματος σαν αυτή που χρησιμοποιούσε ο Θανάσης Χατζηπαπαγεωργακοπουλοκωνσταντινογιαννόπουλος (Θανάσης Βέγγος, στο «Ένα ασύλληπτο κορόιδο»).

Και τη μεν κ. Ρεπούση, την πήρε η γιούχα και ησυχάσαμε. Τώρα όμως με την 1¼ Αριστερά τα πράγματα ζορίσανε. Διάσημοι ιστορικοί, όπως ο κ. Αντ. Λιάκος και η κ. Δραγώνα, γνωστοί για τις αμερόληπτες και αντικειμενικές θέσεις τους που ξεκινούν από τον Λένιν και φτάνουν στον Στάλιν, με ενδιάμεση στάση στον Μάο, ακονίζουν τα μαχαίρια τους, αλλά και τα κόμπλεξ τους, εναντίον οιουδήποτε του Ελληνικού και ετοιμάζουν μια ιστορία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του παγκοσμίου διεθνισμού. Ούτε πατρίδες, ούτε έθνη, παρά μόνο οικόπεδα.

Εμείς, υποταγμένοι στη μοίρα μας, συμμορφούμεθα με τας υποδείξεις της Νέας Τάξης πραγμάτων και μη δυνάμενοι να πράξουμε κάτι καλύτερο, δίνουμε ιδέες για να διευκολύνουμε το έργο της Επιτροπής.

Να πιάσουμε λοιπόν έναν έναν τους δήθεν ήρωες, που κατασκεύασε το χουντικό (δεν πειράζει που τότε δεν ήταν χούντα. Μία δόση 2-3 κουταλάκια γλυκού ‘’χούντας’’ πάντα βοηθάει) και φασιστικό κατεστημένο της μπουρζουαζίας και να δώσουμε τις σωστές διαστάσεις.

Λεωνίδας: Στυγνός εκμεταλλευτής και από τότε διαπλεκόμενος, που ήθελε από το 480 π.Χ. να βάλει διόδια στις Θερμοπύλες. Ευτυχώς επενέβη η κ. Νάντια Βαλαβάνη με το Κίνημα «Δεν πληρώνω δεν πληρώνω» και τα χειρότερα απεφεύχθησαν.

Μιλτιάδης (ή Μίλτος): Από τότε προετοίμασε το έδαφος να μη περάσουν οι Πέρσες, για να ανοίξει ο δρόμος για τον Ηλία Ψινάκη με τον οποίο έχει μιά κουμπαριά.

Κωνσταντίνος (Κώστας ρεεεεε) Παλαιολόγος: Καλό κορόϊδο κι’ αυτός. Ρε σου λέει ο άλλος «Μάγκα μου μάστα και συ και η οικογένειά σου και κάνε μπραφ και άσε τους άλλους να κουρεύονται» και σύ μου αρχίζεις τα «Την Πόλι σοι δούναι…» και άλλες τρίχες. Τόσο μπούγας είσαι και σε κάνανε και Αυτοκράτορα; Εσύ ρε, μήτε για πρόεδρος στην Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων (ΔΕΠΕΝΕ Α.Ε.) δε έκανες, γι’ αυτό και διορίσανε εκεί τον Αργύρη Αργυρίου, που είναι αστέρι, είναι και σύζυγος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καφαντάρη…

Θοδωρής Κολοκοτρώνης: Μέγας τσιφλικάς της περιοχής, που πάλευε να σώσει τα βοσκοτόπια του. Τον κατηγόρησαν, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και στημένα παιχνίδια. Εκείνο το ντέρμπι Λιμποβίσι-Δημητσάνα 5-4, (under) ακόμη συζητιέται. Δυστυχώς, βρέθηκαν δύο επίορκοι δικαστές που είχαν λαδωθεί (το παραδικαστικό κύκλωμα βλέπετε) οι Τερτσέτης και Πολυζωίδης και τον αθώωσαν, παρά τον αγώνα που είχε κάνει το αγλάισμα της εντιμότητας Μισελούν Πλατίνογλου, τότε πρόεδρος της UEFA, για να καταδικαστεί.

Παλαιών Πατρών Γερμανός: Έλληνας ως γνωστόν, κατά δήλωση του Γιάννη του Μπρίλλη (Γ. Γκιωνάκης) στα «Κίτρινα Γάντια». Αυτός φίλε μου κοίτα να δεις τι σκέφθηκε. Να μαζέψει όλους τους αγράμματους και τους ξυπόλητους (σύμφωνα με τον έτερο φωστήρα Θ. Πάγκαλο) και να στήσει έξω από τα Καλάβρυτα μία τέντα και να παρουσιάζει το «Τέρας και το κήτον», για να τα ‘κονομήσει μια και η Εθνική Οδός θα πέρναγε μακρυά από το Μοναστήρι και όσο νάναι θα υπήρχαν προβληματάκια.

Γεώργιος (ή μάλλον Γιώργος) Καραϊσκάκης: Αγωνίστηκε, αλλά τελικώς πέτυχε, να εξασφαλίσει να γίνει το γήπεδο που φέρει το όνομά του, από το οποίο εισπράττει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό, με το οποία και ζει.

Κώστας Κανάρης: Ήταν αυτός που τάκανε πλακάκια με του Οθωμανούς και πήρε την άδεια να πρωτοδρομολογήσει κρουαζιερόπλοια σε Κέρκυρα και Ρόδο, χρησιμοποιώντας ως προωθητική ύλη, όχι ακριβώς τον ατμό, αλλά το αίτιο που προκαλεί τον ατμό…

Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα: Την χώριζε αβυσσαλέο μίσος από τον Κανάρη και τούτο γιατί της πήρε τα φιλέτα στην ακτοπλοΐα. Πάντως και αυτή, με την μεσολάβηση της Siemens (από τότε ρε παιδί μου;…) πήρε τις άγονες γραμμές.

Παύλος Μελάς: Ζωέμπορος (με αυτό το επάγγελμα κυκλοφορούσε στην Μακεδονία κατά τον Μακεδονικό Αγώνα), που αγόραζε το μοσχάρι 1 γρόσι από τον παραγωγό και έφθανε στο ράφι του σούπερ μάρκετ για να το φάει η εργατιά και η αγροτιά, για τους οποίους ως γνωστόν κόπτεται ο ΣΥΡΙΖΑ, στα 20 γρόσια το κιλό.

Ιωάννη (Γιάννης είπαμε…) Βελισσαρίου: (Ποιος είναι πάλι αυτός;) Ένας τυχοδιώκτης, που έτρεξε να μπει πρώτος στα Γιάννενα στις 21 Φεβρουαρίου του 1913, για να αναλάβει την τουριστική εκμετάλλευση της λίμνης και να ιδρύσει εκτροφείο βατραχιών. Ακόμη διεκδίκησε, ανεπιτυχώς όμως, και την προεδρεία του ΠΑΣ.

Κωνσταντίνος (καλά καλά εν τάξει, Κώστας) Δαβάκης: Τα έκανε πλακάκια με τον διοικητή της Μεραρχίας «Τζούλια» (καμμιά σχέση με την Αλεξανδράτου) και την κοπάνησε για να σώσει το αυθαίρετό του στην Καλλιθέα και αργότερα καταπάτησε και την Πλατεία που φέρει το όνομά του. Αυτά που λέει γι’ αυτόν ο Νικηφόρος Βρεττάκος, τα λέει επειδή τ’ άρπαξε από την CIA.

Ελπίζω να βοήθησα. Αν ξέχασα και κανέναν θα φταίει το αλτσχάϊμερ. Ας κάνει και για μένα καμμιά προσευχή ο σ. Φίλης, τώρα που ανακάλυψε τον Σταυρό και τις ψαλμωδίες…

Χρ. Μπολώσης

Υ.Γ.: Φιλάκια στις ψυχοπονιάρες Σούζαν και Βανέσσα που ήρθαν με γεμάτα τα χέρια…ευχές για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες. Ευτυχώς που υπάρχει και ο ΟΗΕ και όρισε το 2016 ως «Έτος των Οσπρίων»! Απορώ, πώς δεν έχουμε τρελαθεί ακόμη.

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα