«Δεν είναι εκκλησία η Ροτόντα»!

«Είναι το πιο σημαντικό μνημείο της Θεσσαλονίκης και το θέλω για εκδηλώσεις» δήλωσε ο Ι. Μπουτάρης

«Η Ροτόντα δεν είναι εκκλησία. Αφήστε τα αυτά. Είναι το πιο σημαντικό μνημείο της πόλης, πιο σημαντικό κι από τον Λευκό Πύργο». Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης εξέφρασε χθες, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την πρόθεσή του να ζητήσει τη Ροτόντα για εκδηλώσεις του δήμου. «Αφήστε τους παπάδες. Οσο πιο πολύ τους τσιγκλίζεις τόσο πιο πολλά ζητούν. Εμείς έχουμε σκοπό να ζητήσουμε τη Ροτόντα για εκδηλώσεις. Δεν θα είναι έκθεση φωτογραφιών με γυμνά, αλλά θα κάνουμε εκδηλώσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Παραδέχτηκε ότι η περιοχή πέριξ του μνημείου είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένη και ότι πρόθεσή του είναι να αναδειχθεί όλη η περιοχή μέχρι την παραλία, τονίζοντας ότι είναι «πρώτης προτεραιότητας για τη διοίκηση». Αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση του δήμου μέσω της ΕτΕΠ για έργα ύψους 50.000.000 ευρώ και είπε ότι στην επόμενη συνεδρίαση θα ενημερωθεί αναλυτικά το σώμα. Επίσης, πρότεινε να τιμηθεί ο διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Εϊπίδης, ο οποίος έχει ήδη παραιτηθεί από τη θέση του. «Εχει δώσει πολλά στην πόλη και πρότασή μου είναι να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης» είπε

Χτες ήταν η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το νέο έτος κι έτσι ο κ. Μπουτάρης μαζί με τον πρόεδρο του συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλο έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Αρχικά επικράτησε μια αναστάτωση προκειμένου να αποφασιστεί σε πόσα κομμάτια πρέπει να κοπεί η πίτα έτσι ώστε να μην ξεχαστεί κάποιος. Τελικά η πίτα κόπηκε σε 18 κομμάτια και το φλουρί, σύμφωνα με την εξαγγελία του κ. Μπουτάρη, αντιστοιχούσε σε 12 μπουκάλια κρασί από το κτήμα του. Τελικά το φλουρί έπεσε στην παράταξη Ανοιχτή Πόλη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και το βρήκε η δημοτική σύμβουλος Μαρία Αγαθαγγελίδου.

Φανή Χαρίση


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα