«Θέατρο» με τον Στ. Παπασταύρου

Παράβαση (;) καθήκοντος για τους επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου

Σε θέατρο του παραλόγου εξελίσσεται η υπόθεση του Σταύρου Παπασταύρου, του στενού συμβούλου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο για τον λογαριασμό 5.400.000 δολαρίων που διακινούσε μεταξύ Ελβετίας, Παναμά, Βερμούδων και Βρετανικών Παρθένων Νήσων και, επιπλέον, για τη συμμετοχή του στην εταιρία που ήλεγχε ή διαχειριζόταν άνω του 50% της «λίστας Λαγκάρντ».

Η νέα εξέλιξη αφορά την πρόθεση του κ. Παπασταύρου να προχωρήσει σε συνέντευξη Τύπου, παριστάνοντας το θύμα της υπόθεσης! Χωρίς, φυσικά, να μπορεί να εξηγήσει γιατί, από τα τέλη του 2012, δεν είχε σπεύσει αυτοβούλως να βοηθήσει τη Δικαιοσύνη και να καθαρίσει το όνομά του από σκιές και υποψίες.

Η αντεπίθεση δημοσιότητας του πρωταγωνιστή της «λίστας Λαγκάρντ» έχει γίνει γνωστή και στα στελέχη του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), που, χαριτολογώντας, λένε ότι ο κ. Παπασταύρου… θα στήσει τα μικρόφωνα της συνέντευξης στα γραφεία τους, αφού η υπηρεσία τους αποδεικνύεται σε ντε φάκτο συμπαραστάτη του αμαρτωλού πολιτευομένου!

Εξηγούν, μεταξύ άλλων, ότι οι προϊστάμενοι του ΚΕΦΟΜΕΠ, αν και έχουν λάβει συγκεκριμένες εντολές και γνωρίζουν πως η υπόθεση σχετίζεται με μείζονα εισαγγελική έρευνα για υψηλή φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ανά τον κόσμο, «ποιούν την νήσσαν». Δεν σέβονται προθεσμίες, «βαλτώνουν» την υπόθεση και κωλυσιεργούν στην παράδοση του πορίσματός τους.

Πώς ονομάζεται αυτό; Παράβαση καθήκοντος. Αλλά, προς το παρόν, τα στελέχη του ΚΕΦΟΜΕΠ δεν το λένε ανοιχτά. Δεν θέλουν, όπως κι εμείς, να το πιστέψουν και ελπίζουν να μην ανακαλυφθούν υπόγειες διαδρομές, που θα δώσουν νέα (πειθαρχική και ποινική) τροπή στην υπόθεση.


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα