Σούπερ μάρκετ βαρέων όπλων (!), γκαρσονιέρα στο Ηράκλειο

Σε «πολυκατάστημα»… όπλων είχαν μετατρέψει την γκαρσονιέρα που εντόπισαν αστυνομικοί της Ασφάλειας στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου, στην Κρήτη. Η μικρή κατοικία-γιάφκα ανακαλύφθηκε την περασμένη Τρίτη, ύστερα από πολύμηνη έρευνα, και η καταμέτρηση του οπλισμού ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έχουν βρεθεί 18 πολεμικά τουφέκια (καλάσνικοφ, αυτόματο M16, αυτόματο Η&Κ, υποπολυβόλο PPS, εμπροσθογεμές κ.λπ.), πιστόλια, περίστροφα, οκτώ κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, δύο κιλά εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, πυροκροτητές, 24 χειροβομβίδες, 207 γεμιστήρες πολεμικών τυφεκίων και πυροβόλων όπλων, πάνω από 20.000 φυσίγγια, ξίφη κ.λπ. Η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι οι εμπλεκόμενοι εισήγαγαν βαρύ οπλισμό στην Κρήτη και στη συνέχεια τον διακινούσαν χρησιμοποιώντας ως «έκθεση» τη μικρή γκαρσονιέρα.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τριών ατόμων, ένα εκ των οποίων είναι ήδη προσωρινά κρατούμενο στις Φυλακές Νεάπολης. Ο 44χρονος κρατούμενος φέρεται ότι έχει αναλάβει όλη την ευθύνη για τον οπλισμό υποστηρίζοντας ότι οι δυο φίλοι και κουμπάροι του, οι οποίοι συνελήφθησαν, δεν έχουν καμία ανάμειξη.

Πρόκειται για έναν 26χρονο Ρεθυμνιώτη και έναν 40χρονο έμπορο από την περιοχή του Ηρακλείου. Εις βάρος των τριών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων (είχαν στην κατοχή τους ειδώλια κυκλαδικού τύπου).


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα