Νέος κύκλος αίματος στο Ντιγιαρμπακίρ

Το μέτωπο της τρομοκρατικής βίας στην οποία έχει παραδοθεί η Τουρκία πέρασε μέσα σε δύο 24ωρα από το βορειοδυτικό άκρο (και την πολύνεκρη επίθεση της Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη) στο νοτιοανατολικό κομμάτι της χώρας και ειδικότερα στην κατοικημένη -κυρίως από κουρδικό πληθυσμό- επαρχία Ντιγιαρμπακίρ.

Χθες, νωρίς το πρωί, άγνωστοι -αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο Dogan- επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα της πόλης Σινάρ, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους (μεταξύ των οποίων μία γυναίκα και ένα βρέφος) και τραυματίζοντας άλλους 39. Η επίθεση έγινε με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, ενώ ακολούθησε εκτόξευση ρουκετών, που έπληξαν εκτός του τμήματος, και παρακείμενα σπίτια, όπου διαμένουν οικογένειες των αστυνομικών (γι’ αυτό ανάμεσα στους τραυματίες ήταν πολλές γυναίκες και παιδιά).

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε πως η Τουρκία «θα συνεχίσει να μάχεται ενάντια σε κάθε μορφής τρομοκρατίας». Στο μέτωπο αυτό πάνω από 3.000 μαχητές του ΡΚΚ έχασαν τη ζωή τους μόνο μέσα στο 2015, μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας του 2012, όμως το καθεστώς Ερντογάν συνεχίζει με αμείωτη ένταση τη δίωξη του κουρδικού αυτονομιστικού στοιχείου.


{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα