Υπουργικές ιδεοληψίες

Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μπαλτάς έγινε γνωστός στο πανελλήνιο για την αχαρακτήριστη φράση του «η αριστεία είναι ρετσινιά», η οποία αναφερόταν σε ζητήματα εκπαίδευσης! Στην αρχή της θητείας του ως υπουργός Παιδείας προσπάθησε να ανασκευάσει -εν μέρει- αυτό το λεκτικό ατόπημα.

Τώρα όμως, έχοντας απελευθερωθεί από το τρακ της κυβερνητικής απειρίας, εκφράζει ευθέως ό,τι πιστεύει δίχως να υπολογίζει τις συνέπειες των λόγων του. Αυτό θα ήταν καλό, αν οι ιδέες του κ. Μπαλτά μπορούσαν να φανούν χρήσιμες στον λαό.

Δυστυχώς, και οι ιδέες και οι δηλώσεις του πόρρω απέχουν από το να ωφελήσουν την πατρίδα μας. Αντιθέτως, διχάζουν, προκαλούν και δημιουργούν αχρείαστες έριδες μεταξύ θεσμικών παραγόντων και κοινωνικών ομάδων.

Ενα από τα σοβαρά κρούσματα της αμετροέπειας του κ. Μπαλτά δημοσιοποίησε η «δημοκρατία», και αφορά τα όσα δήλωσε κατά την επίσκεψή του στη Ροτόντα.

Απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση για αν θα είχε αντίρρηση το μνημείο να λειτουργήσει και ως τζαμί, ο υπουργός Πολιτισμού δήλωσε: «Προσωπικά, δεν θα είχα καμία αντίρρηση»!

Ο υπουργός Πολιτισμού παραδέχτηκε ότι άργησε πολύ να έρθει στη Θεσσαλονίκη, την οποία χαρακτήρισε «μια πόλη μεγαλύτερη και σημαντικότερη από αυτό που δηλώνει ο όρος “συμπρωτεύουσα”. Πρόκειται για μια πόλη πολυπολιτισμική, διεθνή, με έντονο και εμφανές το πολυπολιτισμικό, το πολυθρησκευτικό της στοιχείο».

Ο κ. Μπαλτάς, αν θυμόταν ότι είναι υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας και όχι μιας άλλης, ανύπαρκτης χώρας, δεν θα δήλωνε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνει τζαμί η Ροτόντα. Δεν θα τηρούσε ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην Ορθοδοξία μας και το Ισλάμ. Ούτε θα εκθείαζε τη Θεσσαλονίκη για διάφορα χαρακτηριστικά της – πλην της ελληνικότητας! Μόνο την Ελλάδα δεν είδε στη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Πολιτισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Μπορεί ο ίδιος να ταλανίζεται από ιδεοληψίες που θολώνουν τη σκέψη του και επηρεάζουν την κρίση του. Ομως, αυτό είναι ζήτημα δικό του και όχι των Ελλήνων, που αξίζουν καλύτερους υπουργούς!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα