«Καρφώνει» τη Φώφη ο Βενιζέλος

Ειρωνείες και βολές κατά της προέδρου σε άρθρο του! Η δική του εκδοχή για το Κέντρο με Ποτάμι και Λεβέντη

Τη σκυτάλη από τον υπασπιστή του Λεωνίδα Γρηγοράκο πήρε χθες ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξαπολύοντας βολές κατά της Φώφης Γεννηματά. Σε άρθρο που ανέβασε στην προσωπική του ιστοσελίδα παραθέτει τη δική του εκδοχή για το Κέντρο των… ονείρων του, καλώντας να συμμετάσχουν σε αυτό Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων.

Ο προκάτοχος της Φώφης Γεννηματά αναφέρει: «Η πρόταση για ιδρυτικό συνέδριο και άμεση εκλογή επικεφαλής, που οδηγεί ουσιαστικά στην απορρόφηση των επιμέρους σχημάτων, είναι μια ορθή αναβίωση. Αρκεί να προσδιορίσουμε ποιου σχήματος θα είναι το ιδρυτικό συνέδριο και ο άμεσα εκλεγμένος επικεφαλής, και πώς θα πορευθούμε αξιόπιστα προς τον στόχο αυτό».

Με αυτόν τον τρόπο ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφενός τάσσεται υπέρ εντός ιδρυτικού συνεδρίου του νέου κόμματος που θα εκφράσει το προοδευτικό Κέντρο (όχι μόνο την Κεντροαριστερά), αφετέρου τηρεί αποστάσεις από την άποψη της Φώφης Γεννηματά, η οποία πρότεινε εκλογή του επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τη βάση, χωρίς να διαλυθούν τα επιμέρους κόμματα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει άλλη γνώμη και για τις «διαχωριστικές γραμμές», όπως τις εννοεί η κυρία Γεννηματά. Αφού αναφέρει ότι «το άνοιγμα στο Κέντρο είναι η επιλογή κάθε κόμματος εξουσίας, γιατί χωρίς τέτοιο άνοιγμα δεν επιτυγχάνεται η μέγιστη εκλογική επίδοση», σχολιάζει τα περί αβύσσου ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. (θέλοντας να ακυρώσει τη σχετική δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ).

Ειδικότερα γράφει: «Αβυσσος μας χωρίζει από τη Χ.Α. στο όνομα της δημοκρατίας. Αβυσσος μας χωρίζει από τις αντιευρωπαϊκές δυνάμεις και τους τραγελαφικούς οπαδούς του Grexit. Αβυσσος πρέπει να μας χωρίζει από τον λαϊκισμό, τη συνωμοσιολογία, τους ψεκασμένους, τα Νεφελείμ».

Πανικός! Πρόσκληση Γεννηματά και στον Γιωργάκη

Πάνω στον πανικό της η Φώφη Γεννηματά προσκαλεί μέχρι και τον Γιώργο Παπανδρέου στην ανασύνταξη του χώρου της Κεντροαριστεράς· τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ, που αποστάτησε από το ΠΑΣΟΚ, αφού βέβαια είχε υπογράψει το Μνημόνιο, διέλυσε τη χώρα και υπονόμευσε το μέλλον της.

«Σε αυτή την προσπάθεια ανασυγκρότησης του χώρου, οι όροι και οι προϋποθέσεις είναι καθαρά πολιτικοί. Θα απευθυνθούν προσκλήσεις προς όλους. Ηδη, η κυρία Γεννηματά κάνει την πρόσκληση και σήμερα την επαναλαμβάνει, θα είναι προς όλους. Και προς το ΚΙΔΗΣΟ και προφανώς προς τον πρόεδρό του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Χρηστίδης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν η πρόσκληση απευθύνεται και στο Ποτάμι, είπε ότι θα ήταν πολύ σημαντικό και στελέχη και ψηφοφόροι και ο αρχηγός του να μπουν σε αυτή τη διαδικασία γιατί θα σηματοδοτούσε μια θετική εξέλιξη. Λίγη ώρα πριν (χθες), μάλιστα, ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μανιάτης πρότεινε τη δημιουργία ενιαίου πολιτικού χώρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι, σπεύδοντας ωστόσο να εξηγήσει ότι κάθε κόμμα που θα συμμετάσχει θα μπορεί να κρατήσει την οργανωτική αυτοτέλειά του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα