Στο σφυρί μία μεζονέτα της Λιάνη

Ενα από τα έξι υπερπολυτελή (!) ακίνητα που βρίσκεται στη θέση της «ροζ βίλας» του  Ανδρέα βγαίνει πάλι προς πώληση με τιμή 550.000 ευρώ

Στο σφυρί βγαίνει αύριο, για ακόμα μια φορά, μία από τις έξι πολυτελείς μεζονέτες της οδού Αγράμπελης 3 στην Εκάλη, που ανεγέρθηκαν πριν από περίπου οκτώ χρόνια στη θέση της επονομαζόμενης «ροζ βίλας» του ζεύγους Ανδρέα Παπανδρέου – Δήμητρας Λιάνη.

Με εμβαδόν 467 τ.μ., κήπο 278 τ.μ. και δύο πάρκινγκ, η νεόδμητη μεζονέτα της χήρας του πρώην πρωθυπουργού θα βγει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης 550.000 ευρώ, που αντιστοιχεί περίπου στο μισό των σημερινών αντικειμενικών αξιών. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν θα εκδηλωθεί αγοραστικό ενδιαφέρον, καθώς τις προηγούμενες φορές η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε.

Η τιμή εκκίνησης των 550.000 ευρώ είναι πολύ χαμηλότερη από την πρώτη φορά που βγήκε σε πλειστηριασμό το οίκημα. Ηταν 16 Νοεμβρίου του 2011, όταν η τετραώροφη βίλα είχε τιμή εκκίνησης 1.200.000 ευρώ, λόγω όμως της αντιδικίας της κυρίας Λιάνη – Παπανδρέου με τη Χριστιανική Ενωση Νεανίδων ο πλειστηριασμός ανεστάλη. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν προχώρησε, κι έτσι ορίστηκε η 11η Ιανουαρίου του 2012 ως νέα ημερομηνία πλειστηριασμού της βίλας. Αγοραστής, όμως, δεν βρέθηκε.

Τον Νοέμβριο του 2013, η διαδικασία επαναλήφθηκε, με την τιμή εκκίνησης να μειώνεται στις 800.000 ευρώ, χωρίς να καταλήξει στα χέρια κάποιου, ελλείψει ενδιαφέροντος. Δικαιολογημένα, λοιπόν, πλανάται το ερώτημα αν θα υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον στον αυριανό πλειστηριασμό, παρότι η τιμή εκκίνησης είναι πολύ χαμηλότερη από την αρχική.

Η μεζονέτα αποτελεί ένα από τα έξι υπερπολυτελή ακίνητα που ανεγέρθηκαν στη θέση της βίλας του αριθμού 3 της οδού Αγράμπελης, που αποτελούσε κάποτε επίκεντρο των πολιτικών -και όχι μόνο- εξελίξεων.

Εκεί στέγασε ο Ανδρέας Παπανδρέου τον γάμο του με τη Δήμητρα Λιάνη, ξεσηκώνοντας τότε πλήθος αντιδράσεων για το κόστος ανέγερσης. Το 2007, η Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου έδωσε στην κατασκευαστική εταιρεία Morfi αντιπαροχή το οικόπεδο των 3,5 στρεμμάτων στην οδό Αγράμπελης και η «ροζ βίλα» πέρασε στην Ιστορία…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα